Hoppa till innehåll

V.13- inlagd, stent, feber och smärta

J-stent i njure

Efter att ha avvaktat en dag eller två på sjukhuset efter njurstensanfallet jag berättade om tidigare bestämdes det till slut att läkarna skulle operera in en s.k pigtail eller J-stent som ligger mellan njuren och blåsan för att förhindra att stenen blockerar urinröret och njuren skadas av det ökade trycket.

Själva proceduren gjordes ganska sent på kvällen och i vaket tillstånd. Jag var lite dåsig, men i övrigt vid fullt medvetande. Det började med att jag fick någon slags lokalbedövning. Därefter fördes ett rör in i blåsan som tömdes i ett bäcken. Därefter lades stenten upp i njuren (genom urinledaren) och säkrades. Det gjorde inte så ont, förutom vid ett tillfälle, då stenten sannolikt stötte på njurstenen i ledaren. Då kom det ut lite grus/grumligt urin. Jag hade nog tyckt att när man då fick en ungefärlig lokalisering av stenen- varför inte göra något åt den? Men det viktiga var att stenten hamnade på plats så att urinen kunde flöda ut ur njuren.

Nu har det gått många dagar sedan stenten lades in och stenen har inte kommit ut, men jag kan inte vara kvar på sjukhuset i all evighet. Det har gjort ont och jag har haft feber och frossa sedan stenten lades in, vilket är en anledning till att jag har varit på sjukhuset i nästan en vecka. Det gör ont när jag kissar och det gör ont när jag rör på mig. Jag måste hela tiden tänka på hur mycket jag dricker, för om jag inte dricker tillräckligt mycket gör det jätteont i ryggen och det riktigt svider när jag kissar. Men om jag dricker mycket så innebär det också att jag oftare måste röra mig bort till toaletten och tillbaka och det gör också ont! Hur balanserar man det på ett bra sätt?

Mer om denna graviditet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.