Hoppa till innehåll

V.39-En vecka kvar!

Idag är det precis en vecka kvar tills beräknad förlossning (bf som det så trevligt skrivs på forum). BB-väskan är packad och ”förlossningsplanen” är upprättad. Jag har varit på det förhoppningsvis sista besöket hos BM innan förlossningen och allt pekar nu äntligen åt rätt håll! Nytt senaste gången var att vi pratade mer om själva förlossningen och det kändes nog ganska tryggt.

 • Jag blev frågad om jag funderat på olika smärtstillande och hur jag såg på amning. Jag hade hört från kära vänner att jag kunde försöka undvika epiduralen, för tydligen kunde man få otrevliga bieffekter av den. Och man kan väl inte säga att jag är nålrädd men har man väl sett den där nålen gå in i en människas rygg en gång så vet jag inte hur man ens vågar tänka tanken att låta göra likadant med sig själv. Den nålen är STOR! Men alla gör som de vill förstås. Epidural sade jag hursomhelst till min BM att jag nog inte ville ha, men att jag i övrigt var öppen för det mesta.
 • Gällande amning så tycker jag att det är självklart att jag gör det, oavsett vad feministlobbyn säger om saken. Kan man inte så är det en annan sak, men bäst är det ju att ge sin bebis mat som är specialanpassat för just dess behov och inte något fabrikstillverkat substitut. Självklart har jag inget emot en pump heller. Det viktiga är att min bebis får äta sin egen mjölk. Min mjölk alltså :).
 • Och sedan frågades det om jag ville ha aktiv hjälp från början med amningsteknik. Nej svarade jag på det. Jag vill gärna testa själv först, sedan kan man ju fråga om hjälp om det nu inte fungerar. (Ja, sån är jag!)
 • Sedan fick jag lite information om vad vi behövde ta med oss till BB- tydligt är att pappan blir lite taskigt behandlad. Mat till honom var tydligen en viktig fråga, för han får minsann ingen mat! Sedan handlade det väl mer om om byte, fika ifall förlossningen drar ut på tiden och lite sådana småsaker.

Hmm, vad mer? Det var nog allt hos BM. Sedan fick jag alltihop utskrivet och blev tillsagd att ta med mig det tillsammans med de papper som jag fick tidigt tidigt i graviditeten, där min blodgrupp och eventuella sjukdomar fanns listade.

Och som sagt- väskan är packad, I’m ready to go! Vad finns det då i vår väska?

 • Två ombyten babykläder för hemtransport.
 • Ett provpaket blöjor och tvättservetter som fanns i någon av gåvoboxarna.
 • Amningskupor.
 • Extra trosor och nattbinda
 • Hygienartiklar
 • Varma Koppen Hallon och blåbär 🙂
 • Flip-flops
 • Handduk
 • Alla papper från BM som hon har sagt att man behöver lämna fram vid förlossningen
 • Babyskydd för hemtransport (ja, den får inte plats i själva väskan, den sitter snällt och väntar vid sidan av!)

Självklart kommer jag ta med mig handväskan med plånbok, mobil, kamera, planeringskalendern osv osv vid tillfälle. (Det kanske känns lite onödigt, men jag känner så att man vet aldrig exakt vad det är man kommer behöva eller hur?)

Hmm, så ja, nu sitter jag mest och väntar! Men oj vad långsamt det känns som tiden går, särskilt när det börjar bli svårare och svårare att röra mig ordentligt! Jag behöver numera en ordentlig knuff för att kunna rulla i sängen och min kära lilla bebis har lärt sig att han kan kila in en fot under mitt revben. Det gör OOOOONNNTTTT så varje gång så får man varsamt ”dra” bort foten genom att stryka och trycka försiktigt så att den flyttar på sig.

Hmm igen, det börjar bli långt det här, så nu stannar jag. Förhoppningsvis är det ännu roligare läsning nästa gång!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.