Hoppa till innehåll

Ögoninflammation

ögoninflammation

Precis när jag tänker att VABuari är slut och jag äntligen ska kunna avsluta det jag håller på med märker jag att min lilla älskling har något som liknar grönt snor i ögonvrån.

Men han har inte minsta tillstymmelse till snor i näsan och han uppvisar inga övriga sjuksymptom. Det första som dyker upp i mitt huvud är ett samtal i förbigående där en annan mamma på dagiset berättar att hennes son har fått ögoninflammation. Som tur är sker detta precis innan helgen så vi får möjlighet att observera hur processen utvecklar sig. Tyvärr blir det bara värre för var dag som går. Första dagen är det bara grön tjockflytande sekret från det ena ögat. Morgonen därpå är ögonfransarna helt igen klibbade. Samma dag börjar också det andra ögat att utsöndra sekretet och nästa morgon är båda ögonen igenklibbade. Hela dagen utsöndras det gröna sekretet och ibland torkar del i ögonvrån eller i ögonfransarna. Då och då verkar det klia och älsklingen drar då sin hand över båda ögonen och ut mot kinden.

Efterosm ögoninflammation är så väldigt smittsamt gäller det att hela tiden ha koll på honom- torka så snart det kommer ut, tvätta händerna om han ändå hinner före. Det har varit väldigt jobbigt, men efter ett par dagar fick han ögondroppar utskrivna på BVC. Då verkade det som att mängderna minskade i alla fall. Idag har ögonen bara tårats med klar vätska. Äntligen är även denna sjukdom över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.