Hoppa till innehåll

V.32- Niferex

Har varit hos BM igen och mätt och tagit prover. Även denna gång är mina värden låga, men lite förbättringar blev det ändå. Efter att ha gått på högdos järndroppar i ett par veckor så har järnvärdet faktiskt ökat!

Räddningen för mig som har svårt för att svälja järntabletter (som inte ska delas) är Niferex järndroppar som jag droppar i ett halft glas apelsinjuice. Det har fungerat jättebra! Doseringen då? 2 ml kl 8, 12, 16, 20 och 24 om jag fortfarande är vaken. Halten är 30mg/ml så det blir totalt sett 240-300mg om dagen! (Jag tror att en vanlig duroferontablett ligger på 100mg och tas 1-2ggr/ dag.)

Annars så ligger SF-måttet fortfarande lågt, faktiskt precis på den undre kurvan. Jag har fått en tid till tillväxtkontroll om två veckor. Det känns som en evighet bort, men det är nog bara att vara tålmodig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.