Hoppa till innehåll

V37- fixering, sömnlösa nätter och gratisprover

Var hos barnmorskan igen igår- kanske det sista innan bebisen kommer och äntligen pekar alla värden åt rätt håll! Jag har äntligen lyckats få upp mitt järnvärde till ursprungsnivån (som visserligen var låg till att börja med, men ändå!) och SF-måttet visar att min mage håller på att ta igen sig och närmar sig normalkurvan. Kanske hinner den växa ikapp de sista veckorna?

En annan sak jag fick veta vid detta besök var att bebisen hade fixerat sig, dvs huvudet har ”fastnat” i bäckenet och kanske är det därför jag känner mig kissnödig så ofta nu för tiden, särskilt på nätterna. Det känns som att så fort bebisen rör på sig så får jag en impuls att kissa. Sedan försvinner det lika snabbt. Det är väldigt irriterande och eftersom bebisen fortfarande är kvällspigg och rör på sig nästan konstant mellan 21 och 3 på morgonen blir det verkligen inte någon nattsömn för mig. Istället får jag försöka gå och lägga mig vid 3-tiden och sova fram till lunch med kortare avbrott.

Vad kan man då hitta på att fördriva tiden med vid sådana udda tider? Det är ingen vettig människa som är vaken då, så igår läste jag en bok halva natten, sedan blev det surfande och sedan kom jag på att jag skulle leta efter gratisprodukter för gravida och för nyfödda. Här kommer en liten lista på det som jag hittade:

Pampers Babybox i samarbete med Babyland

Den här boxen innehåller tydligen olika saker varje gång man tar hem den. Man får den genom att fylla i ett formulär på babybox.se, skriva ut formuläret och ta med det till valfritt babyland eller barnens hus.

Min box innehöll ett paket med 4 pampers newborn blöjor, en babyolja från SebaMed, ett paket med 12 st tvättservetter från pampers, en reflex att sätta på barnvagnen från Tradera, en burk Vanish tvättmedel, ett paket med 4 st amningsinlägg samt en stor blöjhink från AngelCare och diverse rabattkuponger och reklam från olika företag. Allt som allt en ganska trevlig samling med prylar :).

Libero Startväska

Den här väskan ska man tydligen få på BB om man har registrerat sig för gratis medlemskap i Liberoklubben (libero.se), men jag frågade min barnmorska om det och hon sade att de hade slutat ge ut dem här i Uppsala, så jag har mailat till libero och bett dem skicka hem en väska istället. Mailade dem igår, men har inte fått något svar ännu…

Apoteksgruppens Baby to be-box

Apoteket AB har ju som de flesta nog har märkt sålt en hel del av sina butiker till nya apotekskedjor. Ett av dessa är Apoteksgruppen och de har nu en egen liten startbox som man kan få om man fyller i ett formulär på deras sida babytobe.se och lämnar in kvittot vid ett valfritt apotek som hör till deras kedja. Tydligen kan även denna box variera i innehåll (fast värdet ska ligga på runt 500 kr enligt reklamen), så exakt vad som finns i vet man inte förrän man hämtar ut den!

Goboken

Goboken ger bort ett litet gåvopaket om man fyller i sina personuppgifter på deras hemsida goboken.se. Paketet skickas hem till din brevlåda och är portofritt. Den innehåller en liten sagobok, ”Boken om dig” (en bok där man kan skriva om graviditeten och bebisens första tid), tack-kort och en liten dekoration till barnvagnen.

Allt för Föräldrar Gravidpaket

Om man går med i Allt för Föräldrar (alltforforaldrar.se) kan man få deras gravidpaket med rabattkuponger från KappAhl på babykläder och kläder till mamma samt värdecheckar på Weledas produkter.

Mer om denna graviditet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.