Hoppa till innehåll

V.29- Lågt järnvärde och liten bebis(?)

Igår var jag hos barnmorskan och lyssnade på bebisens hjärtljud igen :). Det lät kraftigt och bra, men i övrigt var besöket ingen höjdare. Det visade sig att mitt hb-värde hade sjunkit ganska rejält sedan förra besöket. På en månad har värdet minskat från redan låga 112 till 92, så det blir mycket järntillskott för mig för att komma ikapp.

Sedan mättes magen igen och från att ha legat mitt på kurvan förra gången har den nu bara vuxit med två centimeter- på tok för lite. Jag ligger nu på gränsen och vi får se vid nästa besök om lillen vill växa enligt den lägre kurvan och komma ut liten, eller om den vill växa till sig och komma ikapp och bli ”normalstor”. Nu vet jag ju inte vad man har utgått ifrån för folkslag när man gjorde den där kurvan. Asiater är ju mindre än européer…

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.