Hoppa till innehåll

C-dramalista

  • Nöje

Vi har varit stafettsjuka i familjen under jullovet och det har gett mig tid att sitta i soffan med sjuka barn och titta på min surfplatta hela dagarna. Jag tröttnade snabbt på att leta efter nyheter och slötitta på Youtube, men något gott fick jag ur det: en lista med rekommendationer på kinesiska dramaserier!

Som följare av denna blogg säkert vet, så har jag tröttnat på amerikanska dramaserier och filmer efter min tid i USA. Istället har min smak skiftat mot asiatiska serier, mestadels koreanska dramaserier (K-drama), men även kinesiska dramaserier (C-drama) har fångat mitt intresse. Förra året streamade jag flera serier på Netflix, Viki och ViewAsian, främst med Yang Yang och Luo Yunxi, och nyligen släpptes en ny serie med Yang Yang- Who rules the world som jag har sträcktittat på. Det var en underhållande dramaserie och när den tog slut började jag leta efter nya. Jag har inte hittat jättemånga som jag har tittat färdigt på, så istället har det blivit repriser. Här kommer en lista att gå tillbaka till i framtiden 🙂

SkådespelareDrama
Yang YangWho Rules the World
Jeremy TsuiLegend of Dugu, Be my princess
Jin Dong, Wang Kai, Hu GeThe Disguiser, Nirvana on Fire,
Gong JunWord of Honor
Chang Xing XiGoodbye, my Princess

Jag tycker att alla serierna ovan är riktigt bra. Av dessa är alla dramaserier, men de tillhör olika genrer. Kort sammanfattning nedan:

Politik/maktspel

Who Rules the World är en historisk fantasi-dramaserie typiskt för kinesiska drama där hjältarna svävar i luften och slåss graciöst. Berättelsen handlar om flera små kungariken som försöker bli starkast med olika metoder och serien balanserar berättelsen om maktspelet med relationerna mellan huvudkaraktärerna. Resultatet blev riktigt bra, och intresset varar hela serien ut.

The Disguiser är en dramaserie om den kinesiska resistensrörelsen under det japansk-kinesiska kriget. En familj med agenter på olika nivåer stöter på och löser problem när de kämpar mot de japanska ockupanterna och deras marionettregering. Serien påminner om serien ”The Americans” i hur de hemliga agenterna tränas och får sina instruktioner, men innehåller också en humor och familjedrama som lättar upp allt skjutande och dödande. Den här serien sträcktittade jag på över ett par dagar från början till slut.

Nirvana on Fire är en av de mest sedda dramaserierna någonsin med flera MILJARDER views sedan den släpptes 2015. Det är den värd. Serien är en historisk dramaserie som handlar om hämnd och maktspel (en kamp om tronen), med en ensemble av karaktärer som hänger med i 54 avsnitt på 45 minuter vardera. Det är samma skådespelare i denna serie som i The Disguiser och båda serierna släpptes samma år, båda med mycket goda betyg. Av de två var Nirvana On Fire den mest populära. För mig är de lika bra, vilket visar på hur bra regissören och skådespelarna är.

Legend of Dugu är den serie som passar sämst in i denna lista eftersom det är en serie som jag har slutat titta på och jag har inte kommit halvvägs in ännu. Anledningen är att serien följer tre systrar i Dugu-familjen och jag är bara intresserad av den äldsta systern. Hon är smart och strategisk, men hennes planer för att bli drottning med den hon är förälskad i krossas när hennes far motsätter sig ett giftermål med denna man. Båda två är skickliga strateger och dessutom förälskade i varandra, men istället för att samarbeta manövrerar de runt varandra. Senare i serien dör både hon och hennes älskade, men serien hinner bli rätt ointressant långt innan detta händer. Jättesynd, då den var riktigt bra i början!

Goodbye my Princess är en tragedi från början till slut. Det här är berättelsen om ett par som från början är dömd till evig misär. En prins försöker säkra tronen för att hämnas på de som dödat hans mamma och hennes familj. På vägen träffar han en prinsessa från ett annat land som han utnyttjar i sin plan för att stiga i graderna och inflytande. Hon förälskar sig i honom men inser försent hur han har vilselett henne och för att komma ifrån sin smärta väljer hon att falla i en flod vars vatten sägs ta bort minnen. När hon vaknar är hon i prinsens palats. Hon minns inte hur hon hamnade där, vad som har hänt hennes familj och folk, eller att hon känner prinsen sedan tidigare. Historien får en möjlighet att upprepa sig, men kan den sluta annorlunda denna gång? Jag tyckte det var svårt att titta på denna serie i början då tragedin var uppenbar från början. Men jag ångrar inte att jag till slut kom tillbaka till den och såg den hela vägen till slutet. Skådespelarna är väldigt bra och berättelsen likaså. Det är få serier som får tittarna att känna något, men denna är just en sådan!

Relationer

You are my glory handlar om en skådespelerska och en ingenjör som gick i skola tillsammans och hittar varandra igen som vuxna. I början av serien handlar det mycket om spelande av ett mobilspel som påminner om League of Legens, och det fick mig att bli nyfiken på dessa typer av spel. Resultatet är att jag numera spelar nästan varje dag med vår yngsta bebis. Spelet heter Arena of Valor och kan laddas ner och spelas gratis.

Be my princess är en serie som handlar om en skådespelare som råkar ut för en olycka och får minnesförlust. När han vaknar tror han att han är en av karaktärerna har har spelat. Problemet? Karaktären är från flera hundra år tillbaka i tiden och får snabbt anpassa sig till den moderna världen. Den här serien är underhållande, men jag har fortfarande inte tittat färdigt.

För de övriga serierna som jag har tittat på tidigare hittas längre recensioner här: Word of Honor, Love O2O, King’s Avatar, Ashes of Love, Love is Sweet.

Har du tråkigt i mellandagarna? Prova någon av dessa för lite variation!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.