Hoppa till innehåll

Pollensäsong och C-drama

Just när efterverkningarna av vaccinationen försvann dök ett annat problem upp – väderomslag och pollenkanon!

Den här veckan har temperaturerna blivit lite varmare och dagarna är ofta soliga. Men med detta har jag också fått känna på en ordentlig pollenallergi och vad jag tror är allergiinducerad migrän. Förra året kände jag inte av något alls, men i år har det varit riktigt illa. Några dagar har jag till och med haft problem med andningen. Jag pratade med flera av doktoranderna i vårt labb och de sade att det hade varit likadant för dem när de först kom till Kalifornien – första året ingenting och sedan värre varje år. Det låter ju inte så roligt, men skönt att veta att jag slipper detta nästa år!

Förutom att nysa massor har jag börjat titta på en ny kategori dramaserier: Kinesisk drama. Jag tittade på några förra året innan jag började titta på koreanska dramaserier, men nu har jag gått igenom listan med K-drama på Netflix och byter tillbaka till C-drama. Just den här veckan rekommenderade Netflix en dramaserie som heter King’s Avatar. Det är en serie om Yu Xie som är en professionell e-sportspelare som blir petad från sitt lag. Det är en underhållande serie med riktigt snygg grafik som utspelar sig delvis i ett onlinespel.

När jag tittade på serien fick jag lite nostalgikänslor eftersom det påminde mig om mina tonår. Det jag gillade med serien är att den för ovanlighetens skulle varken är en kärlekshistoria eller en actionserie. Den handlar helt enkelt om vänskap och team-anda och när jag tittade på den så tänkte jag med glädje tillbaka till mina korta år i badmintonvärlden. Det var en spännande tid, men kanske hade den varit ännu bättre om vi hade haft en ledare som Yu Xie i vårt lag.

Seriens huvudperson spelas av en av de mest populära manliga skådespelarna i Kina just nu: Yang Yang. Och jag tänker nog försöka hitta fler filmer eller serier med honom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.