Hoppa till innehåll

Samsung Notes

Den främsta anledningen till att jag köpte min Samsung Galaxy Tab S6 Lite är att jag tycker om att skriva mina egna anteckningar, och jag föredrar att spara dem digitalt. Min surfplatta har jag nästan alltid med mig, men anteckningsblock brukar ligga kvar hemma eller på kontoret…

Samsung Notes eller S-Notes?

Just S6 Lite kommer med en S-pen och förinstallerat finns anteckningsappen Samsung Notes som jag använder nästan dagligen, mest på jobbet men även hemma. Den som har följt min blogg ett tag minns säkert min recension av den tidigare versionen av Samsung Notes – S-Notes. Jag använde appen på min Samsung Galaxy Note Tab när jag var läkarstudent och var otroligt nöjd med den! S-Notes finns fortfarande kvar men efter att ha installerat den och testat båda appar bestämde jag mig för att Samsung Notes är den bättre av den. Det är den appen som Samsung har bestämt sig för att utveckla vidare, vilket innebär att den kommer att finnas kvar ett tag framöver.

Vad kan man använda appen till?

Den kan användas för anteckningar och för att rita med, men jag är dålig på att rita, så mestadels använder jag den för att skriva ner idéer, föra anteckningar och planera mitt arbete. En stor fördel med den här appen är att man kan utforma varje sida nästan helt hur man vill. I en anteckningsbok kan man variera mellan sidor som står och ligger och det finns en möjlighet att importera bilder och pdf-er. Man kan också skapa egna sidtemplat med dessa. Just den senaste veckan har jag skapat massor med templat i PowerPoint som jag sedan har importerat till Samsung Notes och använt som bakgrunder till mina anteckningar. Templaten är av kalendrar, Gant-scheman och anteckningssidor. Det finns massor med inspiration att hämta från Pinterest och Google Images-sökningar och tur nog har appen precis fått en uppdatering i veckan där ännu fler templat nu finns tillgängliga. Det finns nu alltså ännu fler anteckningssidor, kalendrar och bakgrundsfärger att välja mellan!

Pennor och färger

Det finns fem förinbyggda sorters pennor, från blyerts till kalligrafipennor och man kan välja tjocklek och färg på alla pennor. Med den senaste uppdateringen kan man också spara tre favoritfärger som man snabbt kommer åt, men i övrigt finns det inga begränsningar när det gäller färgval. Varje digital penna är också unik och ger olika textur och stil när man skriver. Men för att kunna använda sig av pennorna behöver man såklart en riktig S-penna också. Det kommer en med surfplattan men om man använder sig av den flitigt så nöts spetsen ut. För mig som använder pennan varje dag behöver spetsen bytas ut ungefär en gång i månaden. Tyvärr kommer det inga extraspetsar i förpackningen, utan dessa får man köpa på andra ställen. Jag har köpt mina genom Amazon och de fungerar jättebra!

Tangentbordsanteckningar

Om man har dålig handstil eller av andra anledningar föredrar att använda tangentbord när man skriver så kan man göra det också i Samsung Note. Det finns också en funktion som automatiskt omvandlar handstil till trycktext och de få gånger jag har använt funktionern har jag varit väldigt imponerad av träffsäkerheten i textprediktionen. Jag har hittils inte behövt gå in och redigera efter att texten har omvandlats, vilket gör funktionen desto mer funktionell.

Slutligen…

Vill jag säga att jag är nöjd med Samsung Notes. Det är en app som fungerar väldigt bra för mig, både för forskningsanteckningar och för anteckningar vid seminarier och föreläsningar. Då och då backar jag upp mina anteckningar, vilket man kan göra genom att exportera till exempelvis pdf-er eller bilder. Det gör att de inte längre kan redigeras, men det gör inget om de sparas mest för minnets skull. Om det finns studenter som funderar på vilken surfplatta de vill ha så tycker jag att den här surfplattan är prisvärd och appen är praktisk -jag hoppas att det finns något liknande att välja på när jag har slitit ut batteriet på min S6 Lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.