Hoppa till innehåll

Samsung Galaxy S6 Lite med S-Pen

Jag har köpt en ny surfplatta från Samsung. Och jag är nöjd med vad jag fick för pengarna.

Ända sedan min gamla Samsung Galaxy Note Tab gick sönder har jag försökt att hitta en prisvärd ersättare. Jag gillade min gamla surfplatta eftersom det fungerade så bra att koppla den mot min dator. Med pennan kunde jag skapa anteckningar och skriva för hand och det jag skrev kunde jag sedan importera till min dator, antingen genom Microsoft OneNote eller genom att exportera anteckningar i S-Note till pdf-filer. Det fungerade väldigt bra som ett arbetsredskap, men självklart även för fritidsaktiviteter.

På senare tid har de flesta surfplattor med S-pen varit otroligt dyra, men efter lite surfande hittade jag nyligen S6 Lite som redan var relativt billig, men som också hade ett kampanjpris just då. Så för 349 USD fick jag en platta med ”skrivbokskänsla” och 128GB inbyggt minne. Plattan är väldigt tunn och lätt och kommer med relativt få förinstallerade appar. De erbjöd även 4 månaders gratis Youtube Premium.

Efter att ha väntat in plattan och köpt till en case och skärmskydd har jag börjat testa de olika funktionerna som pennan och anteckningsprogrammen har. Hittils är jag nöjd, både med känslan av att skriva på skärmen och med de alternativ som finns inbyggda i programmen. Två program kommer förinstallerade: S-Note och Samsung Notes. De är ganska lika varandra och i framtiden kommer de nog att gå ihop till en app. I min förra platta använde jag mest S-Note men nu använder jag Samsung Notes. Den kommer med inbyggda templat, men man kan enkelt ladda ner bilder att använda som bakgrundsbilder. Jag har också skapat egna templat som jag använder för att bygga min egen almanacka och anteckningsbok.

När det gäller de tekniska specifikationerna är jag nöjd med både bild och ljudkvalité. Jag lyssnar mest genom mina hörlurar, men även högtalarna är starka. Batteriet håller i en hel dag utan att den behöver laddas, men när batteriet är slut tar det ett par timmar att ladda den helt full, så oftast laddar jag över natten. Jag använder den mest för anteckningar under dagtid och Netflix, Spotify och Youtube på kvällarna. Kanske installerar jag spel i framtiden, men jag har inte hittat något spel som jag skulle vilja installera ännu. Med 128 GB utrymme finns det massor med plats, och om jag tror att jag behöver det kan jag alltid utöka med ett minneskort. Just min version kommer utan LTE, vilket innebär att jag behöver WIFI för att kunna koppla upp mig, men eftersom jag mest vistas på platser där det finns WiFi behöver jag inte oroa mig för det.

Jag ger plattan högsta betyg efter att ha använt den i drygt en vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.