Hoppa till innehåll

Samsung Galaxy Note Tab (2014) LTE

Min man kom hem med en fin present till mig igår och det tog mig hela natten att konfigurera det mest grundläggande. Detaljerna får jag försöka fixa senare under dagen!

Jag har fått en Samsung Galaxy Note 10.1 LTE- 2014-versionen på 10.1 tum med tillhörande fodral. I det här inlägget tänkte jag gå igenom de olika stegen jag har gått igenom för att få allting på plats.
image

1. Laddning och konton

Till att börja med tog det en evighet att ladda plattan till max. Det tog ungefär 7h för att få den helt fulladdad. När plattan sedan sattes igång visade den sig vara väldigt snabb. Det första man fick göra var att skapa ett Samsung och ett Google-konto för att kunna använda alla funktioner i plattan. Sedan fick jag en rolig bonus: 50GB dropboxutrymme gratis i 2 år, vilket borde vara ungefär så länge som jag har den här plattan innan den går sönder och jag måste köpa en ny…

2. Uppdateringar

När alla konton var igång behövde jag sätta upp min Wifi-anslutning. Så snart det var klart började plattan hämt a hem massor med uppdateringar till både Samsungs inbyggda appar och Google-appar. Mest intressant var att plattan genast ville uppgradera från det förinstallerade operativsystemet Jellybean 4.3 till KitKat 4.4.2. Det kändes ju bra att allt blev ordentligt uppdaterat med en gång, men det tog nog minst två timmar innan alla uppdateringar hade laddats ner och installerats. Observera att det inte är någon idé att göra något annat innan alla uppdateringar har installerats eftersom det mesta som görs ändå kommer att försvinna i och med uppdateringen.

3. Installation av appar och e-post

Plattan kommer förinstallerad med flera olika program, förutom androidappar finns det samsungappar och särskilda appar för galaxy note. Men en del saker måste man fortfarande hämta hem, som olika myndighets-och bankappar, meddelandeappar, e-bokläsare och annat som man kan tänkasig behöva.

4. Utvärdering

Det är för tidigt att göra några specifika utvärderingar vid detta tillfälle, men det jag kan säga nu är att plattan är lätthanterlig, tunn och nästan viktlös och därmed enkel att bära med sig i handen. Även när plattan är i skalet känns det lätt och hanterligt. Den får enkeltplats i min handväska och startar upp omedelbart när skyddsfliken lyfts bort från skärmen. Plattan känns generellt väldigt snabb och responsiv och appar kommer igång direkt. Jag har läst att en del uplever den som seg, men det är inget jag har erfarit hittils.

Allt som allt är jag nöjd och jag tror att den kommer testas ordentligt under de kommande månaderna. Följ gärna bloggen för att läsa om nästa utvärdering koplade till den här plattan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.