Hoppa till innehåll

Python och Anaconda

Det är oftast så att nya år börjar med nya projekt eller projektidéer och såklart har jag ett par sådana i bakhuvudet. Ett projekt som jag jättegärna vill avsluta är min kurs i maskininlärning på Coursera som jag har skrivit om tidigare. Ett annat är att verkligen lära mig att programmera i Python…

Det tar tid att komma igång med Python. Eller det har i alla fall tagit lång tid för mig. Under tiden som doktorand fanns det en del skript i Python som jag tittade på och någon som jag redigerade, men jag skrev aldrig något eget program eller skript med Python. Första gången jag försökte lära mig språket ordentligt var 2009, under mitt första år som doktorand. Jag pallrade mig iväg till bokhandeln och köpte en jättelunta med allt om Python. Jag började ivrigt, men boken var rätt tråkig och internetkursen som jag läste för att lära mig språket var inte särskilt pedagogiskt upplagd. Jag hade ingen aning om hur jag skulle börja! Kort sagt höll jag inte på så länge innan jag gav upp.

Nu när jag är klar med mina forskarstudier och söker jobb är det uppenbart att det var ett misstag att inte spendera mer tid på att lära mig språket, för i de flesta intressanta jobbannonser jag har tittat på så kräver de Pythonkunskaper. Därför började jag titta på hur jag snabbt kunde lära mig det. Som vanligt lär man sig bäst genom att utföra projekt, men jag har inte kommit på något som jag väldigt gärna skulle vilja göra- förrän nu. Alltså har jag börjat processen att installera Python 3.7.X och Anaconda som är en pakethanterare och innehåller en massa olika paket, bland annat Spyder som är en arbetsyta där man kan koda, IPythonkonsolen och hjälpavsnitt. Man får över 200 paket installerade, bland annat vetenskapliga, matematiska och datavetenskapliga paket för snabbare datahantering och annat kul som vetenskapsmän kan behöva. Genom Anaconda kan man också snabbt installera R, vilket är ett annat bra program att kunna om man hanterar mycket data.

Med Anacondainstallationen erbjuds man också ett konto på Anaconda Cloud där man kan förvara paket, anteckningsböcker, projekt och annat. Man kan också dela med sig av sådant som man har skapat till andra programmerare eller människor som inte har något emot att prova dina program.

Tiden det tog att installera Python och Anaconda motsvarar ungefär den tid det tog för mig att skriva det här inlägget 🙂 Jag hoppas kunna uppdatera bloggen med mer information om mitt programmeringsäventyr inom en snar framtid. Men vi får vänta och se om det verkligen blir så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.