Doktor, till slut!

  • Forskare

I torsdags fick jag äntligen försvara min avhandling och allt gick bra!

Disputationen (som den kallas för) varade i nästan 3 timmar, men alla verkade nöjda till slut. Det var den sista pusselbiten i ett pussel som lagts i över 9 år!

Min avhandling kom att handla om hur icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som bland annat ibuprofen (Ipren), diklofenak (Voltaren) och acetylsalicylsyra (Treo, Trombyl) binder till sina målprotein. Detta klurades ut med hjälp av datorsimuleringar (molekyldockning och molekyldynamiksimuleringar) och fria energiberäkningar. Hela avhandlingen hittas på universitetets hemsida.

Så vad gör jag nu då jag inte längre forskar?

Jag är mammaledig ett tag till innan jag kanske återupptar mina läkarstudier. Under tiden jobbar jag också med mitt konsultföretag YS Consulting. Om du känner någon som behöver språkgranskning, redigering, översättningstjänster av avhandling, vetenskaplig artikel, exjobb, eller rapporter (eller en ny hemsida) så kan du ju tipsa dem om företaget. Hemsidan hittas på www.ysconsulting.se.

Till nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.