Hoppa till innehåll

Descendants of the Sun och Onew

  • Nöje

Jag har gått tillbaka till K-drama och i helgen lyckades jag gå igenom en hel serie på 16 delar – Descendants of the Sun. Serien är relativt gammal, men när den kom ut fick den ett otroligt bra recensioner och flera av skådespelarna fick priser för sina insatser. Men anledningen till att jag valde just denna serie är ett nyväckt intresse för en av skådespelarna – Onew som är ledare för K-popbandet SHINee.

Sedan innan nyåret började jag lyssna på SHINee med fokus på medlemmarna Jonghyun och Taemin som båda har sina egna lyckade solokarriärer utöver sina aktiviteter med SHINee. Det har varit relativt tyst från bandet förutom Taemins soloaktiviteter och deltagande i projektgruppen SuperM då tre av fyra kvarvarande medlemmar har gjort sin obligatoriska militärtjänstgöring. Men för en månad sedan släpptes deras nya album Don’t Call Me och i samband med det har medlemmarna dykt upp i diverse program för att göra reklam för albumet. Ett av programmen de deltog i var IUs Palette och där var det särskilt en medlem som glänste – Onew. Efter att ha sett programmet har jag gått tillbaka och lyssnat på både hans soloalbum och andra individuella aktiviteter han har gjort. Det visar sig att han släppte ett minisoloalbum precis innan han ryckte in och innan dess har han gjort flera duetter och sjungit i många olika program på olika språk (exempelvis Jason Mraz-covers). Han har också sjungit i musikaler och provat på skådespeleri, bland annat i serien Descendants of the Sun. Så med tid över under helgen började jag titta på serien, med tanken att jag skulle kunna titta på ett par avsnitt i veckan. Men när jag väl började var det faktiskt svårt att sluta, så det slutade med att jag slukade hela serien över två dagar. Så bra var den! Onew gjorde mig inte besviken, men resten av skådespelarna var minst lika bra.

Tyvärr finns inte serien på Netflix, men härifrån kunde jag titta på den i Hulu. Det är dock väldigt frustrerande då de sätter in ett 2-4minuters reklamklipp mellan varje scen. En tredjedel till en fjärdedel av tiden går därför till att vänta in reklamen. Men förhoppningsvis går det att titta på serien genom andra appar eller kanaler. Det är en välbalanserad serie som ger många leenden och skratt, men också tårar – en serie jag gärna tittar på många gånger om!

De senaste veckorna har jag lyssnat på

Onew’s Blue från hans minisoloalbum VOICE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.