Hoppa till innehåll

SHINee – mer K-pop

  • Nöje

Jag trodde att jag hade tröttnat på K-pop efter att ha lyssnat på så mycket den senaste tiden, men så hittade jag en gammal grupp som heter SHINee och bestämde mig för att jag nog klarar av att lyssna lite mer. Framförallt är det deras liveframträdanden och dansrörelser som gjort att jag blivit intresserad igen, även om de även sjunger väldigt bra. Gruppen har haft uppehåll ett tag eftersom tre av fyra befintliga medlemmar har gjort värnplikt, men Taemin, den fjärde och yngsta medlemmen är fortfarande väldigt aktiv som soloartist och medlem i den nybildade gruppen SuperM. Det finns mycket att säga om den här gruppen och om Taemin, men det kanske räcker att visa några Youtubeklipp?

Ovan en sång på japanska. Detta är första uppträdandet sedan Jonghyun, den femte medlemmen i gruppen, avled några månader tidigare (December 2017). Men hans röst finns med på framträdandet.

Nedan en dansvideo (från 10 år sedan!) för låten Lucifer som relativt nyligen spelades upp i ett av avsnitten i TV-serien Lucifer (hittas numera på Netflix).

Taemin ( i randing tröja) räknas som en av de bästa dansarna i K-Popvärlden och han är många K-Popidolers idol. Här är ett exempel på en dans som många har försökt att kopiera:

Han har dock något nyare som är minst lika snyggt. Här är en dansvideo för låten Criminal.

Just nu blir det ganska mycket SHINee, men vad blir nästa grej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.