Hoppa till innehåll

En ovanligt utmattande månad

Det är nästan en månad sedan jag skrev något på bloggen. Det är ganska lång tid med tanke på att jag på senare tid har försökt att uppdatera varje vecka. Men den här månaden har varit helt fullspäckad och trots att jag inte alltid varit så motiverad har jag tillbringat många helgdagar och kvällar på labbet…

Molekylärbiologiska experiment

För ungefär en månad sedan började jag på experiment där jag designade, muterade och uttryckte proteiner som sedan renades, klyvdes och utsattes för laserbestrålning. Det jobbiga var dock att för vissa moment gick det inte att stanna upp och ta en dag eller två ledigt, utan det var bara att köra på. Vissa dagar var också otroligt långa och en dag kom jag inte hem förrän vid 10-tiden på kvällen. Men hela månaden var såklart inte 8 – 22- arbetsdagar. Vissa dagar var jag bara på labbet i någon timme, men då åkte jag hem efteråt och fortsatte oftast jobba med analys eller datorsimuleringar under resten av dagen. Så det har varit en jobbig månad och jag känner mig både fysiskt och mentalt utmattad efter en sådan intensiv period.

Framgångsrika resultat

Hela månaden syftade till att testa en hypotes jag har lagt fram och för att se om den datormodellering och de simuleringar jag har gjort kan användas för att förutsäga hur proteinet jag jobbar med kommer att bete sig när man gör vissa förändringar i den och resultaten presenterades inför gruppen igår, med positiva kommentarer. Min chef passade på att berätta för gruppen att med tanke på den erfarenhet han har (han har jobbat med dessa protein sedan 1996) trodde han inte alls att min modellering eller mina slutsatser från simuleringarna skulle leda till något användbart men han erkände att han var positivt överraskad av mina resultat. Det är väl ett gott betyg?

Nästa kapitel

Så med start denna vecka kan jag slå av på takten och tillbringa mindre tid på labbet så att jag kan börja skriva på min artikel. Säkerligen kommer jag behöva tillbringa lite mer tid på labbet vid ett senare tillfälle för att göra kontrollexperiment, men för tillfället tror jag att jag har min story och kan därför börja på andra experiment så att de kommer igång innan jag går tillbaka till detta igen med fräscha ögon och gör klart projektet.

Det finns bara en väg – framåt!

Den här veckan lyssnar jag på

SHINees 7:e album: Don’t call me och andra SHINee-sånger och covers.

Titelsången Don’t Call Me från SHINees 7:e album
Kind från SHINees album Don’t call me
Cover av IUs Dear Name

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.