Hoppa till innehåll

The Originals och Vampire diaries

  • Nöje

År 2014 satt jag på ett plan på väg till en konferens i Dallas. Eftersom jag hade så tråkigt försökte jag hitta något att titta på. Det enda jag hittade var en serie som hette The Originals. Det var en spinoff på den mer kända serien The Vampire Diaries. Jag hann med att se tre avsnitt av The Originals på planet, men sedan var jag fast. Äntligen en serie som jag kunde följa!

Jag följde serien i en säsong och skrev om det i min blogg. Men sedan slutade jag titta av någon anledning. Tillbaka i USA och uttråkad under jullovet hittade jag dock tillbaka till serien (den går på Netflix) och jag sträcktittade fram tills det absolut sista avsnittet. Jag blev inte besviken. Serien hade sina mer intressanta säsonger och avsnitt och mindre intressanta sådana, men serieavslutningen var nog en av de bästa avsnitten i serien. SPOILER: Klaus och Elijah finner båda frid och alla andra levde (eller var döda) lyckliga i alla sina dagar.

När jag var klar med serien tänkte jag att det kunde vara roligt att titta på The Vampire diaries (TVD) också. Ack, så fel jag hade. Tre säsonger in och massor med snabbspolande undrar jag varför jag inte slutade efter ett avsnitt eller en säsong. Det enda roliga är att se hur Elijah, Klaus, Rebecka och Kol betedde sig i serien och se hur deras karaktärer utvecklades genom TVD och The Originals. I TVD-världen var de ganska roliga och de verkade ha ganska roligt med sina små leksaker i Mystic Falls. I New Orleans är allt mycket mer allvarligt. Det handlar inte om tonåringar och deras kärleksbekymmer utan om krig mellan olika fraktioner i staden där det i princip är alla mot Klaus – och trots alla odds klarar han sig väldigt bra (nästan) fram tills slutet.

Det är sällan jag fastnar för serier, men The Originals är en av mina favoriter. Att det fortfarande är lika roligt att titta på 6 år efter att jag såg den första gången säger också något om hur tidlös serien är. Om du inte har sett den kan jag rekommendera den! Hela serien finns på Netflix. Även TVD och den senaste spinoffen av både TVD och The Originals, Legacies finns där om de gamla serierna inte är nog.

Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.