Hoppa till innehåll

24h på resande fot- Munchen-Dallas via Amesterdam och Detroit

Det är dags för konferens igen, denna gången i Dallas, Texas. Resan dit blev lång, först en tur till Munchen för att lämna av prinsen hos sin pappa. Därefter vidare genom Amsterdam och Detroit innan jag landade i Dallas.

Det tog två timmar att åka till Amsterdam med två timmars transittid. Det var precis lagom för att ta sig från gate till gate. Eftersom jag skulle åka vidare till USA med Delta var det precis lagom att vara vid gaten en timme innan avgång. De har särskilda säkerhetsprocedurer innan man går på planet. Först intervjuades jag av en person som frågade hur många väskor jag hade checkat in och om jag visste exakt vad som fanns i mitt handbagage. Han frågade vart jag hade varit innan jag kom från Amsterdam och lite runt det. Sedan gick jag vidare till en annan disk där jag fick ett nytt boardingkort. Men där blev det ytterligare ett kort stopp. Först säger en person att det saknas passinformation och att jag måste gå till en annan disk. Där får jag veta att det är en ”slumpmässig kontroll, och du är den lyckliga”. Kalla mig cynisk, men jag är inte det minsta förvånad. Skillnaden mot alla andra var att mitt handbagage gicks igenom nogrannt. Allt togs ut och lades in igen. På mitt boardingkort hittade jag märkningen SSSS, som för mig direkt gav en association till tyska SS, undrar varför?

WP_20140315_014

In flying to visit universities, I found myself checking my airline ticket as soon as it was printed, praying I hadn’t been branded with the SSSS stamp that I knew all too well—the mark of a passenger who has been singled out as a potential threat to national security and designated for special screening.

Dear America, I Saw You Naked (And yes, we were laughing). Confessions of an ex-TSA agent by JASON EDWARD HARRINGTON

Read more: http://www.politico.com/magazine/story/2014/01/tsa-screener-confession-102912_Page4.html#ixzz2wGTWCJvq

På planet blev jag tilldelad en plats. Det fanns ingen möjlighet att välja plats vid incheckning och jag kunde inte checka in online. Platsen var näst längst bak och det intressanta var att bakom oss satt två araber. Bredvid mig en malaysian. Bara en observation.
Utbudet på planet var inte jättstort. Jag hittade bara en film som intresserade mig (Hobbit- Desolation of Smaug) och resten av tiden tittade jag på serier, bland annat de tre första delarna av The Originals och flera avsnitt av Ground Floor innan jag somnade i en timme eller två. Det blev inte mer sömn än så och snart var vi framme i Detroit. Det blev 5 timmar transittid där, men även den tiden försvann snabbt med gratis Wifi och lite mat.
WP_20140315_016
Flyget var överbokat och det var nära att jag blev kvar ytterligare en natt i Detroit, men till slut kom alla på planet och fyra timmar senare var vi framme i Dallas. Därifrån gick det särskilda bilar till hotellen och nu är jag framme. Resan från Munchen startade klockan 4 på lörda morgon och tog 25 timmar totalt. Klockan är nu 5 på mogonen  i Munchen (23 här i Dallas) och jag är helt slut. Jag har bara sovit i två eller tre timmar totalt under den tiden, så nu går jag till sängs och hoppas på att jag inte har blivit alltför jetlaggad.
Godnatt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.