Hoppa till innehåll

Mecka och Medina

  • Resa

Tillbaka efter alla äventyr i Mina så fick vi vara kvar på det gamla hotellet en dag innan vi flyttade över till det nya hotellet.

Eftersom vi hade valt pluspaketet så fick vi bo på ett hotell som ligger mitt emot Haram-moskén där Kaba ligger. Det var verkligen en lyx, att vara så nära moskén. Tyvärr hade många i sällskapet blivit sjuka och kunde inte riktigt utnyttja alla möjligheter detta medförde. Själv försökte jag ta mig till moskén så ofta jag kunde, men inte heller jag kände mig helt frisk och försökte ta igen mina krafter så gott som jag kunde.

Efter flytten bodde vi på Swissotel, vilket är ett av de lyxigare hotellen i området. Det ligger i klockbyggnaden och delar ett shoppingcenter tillsammans med andra hotell. Det underlättade såklart för de som ville handla snacks eller lunch, eftersom detta inte ingick i priset. Varje dag kunde vi ta oss till hotellets matsal för frukost och middag, men lunchen fick vi ta hand om själva.

Efter att vi hade gjort den sista Tawaf mellan Safa och Marwa kunde vi för det mesta ta det ganska lugnt och ta hand om våra sjuka resekamrater. Efter någon dag till blev det sedan dags att börja röra oss mot Medina där vi stannade ett par dagar innan det var dags att flyga hem igen.

Vi fick ett hotellrum som vette direkt mot profetens moské och hade alltså en fin utsikt. Dessvärre var det väldigt långt att gå för kvinnorna eftersom man var tvungen att gå runt hela moskén för att ta sig till kvinnoavdelningen. Det gick dock skyttelbussar som man kunde ta.

I Medina fanns det flera utställningar man kunde gå på helt gratis. Ett var Koranutställningen som verkligen kan rekommenderas. Guiderna talade många olika språk och variationen av Koraner var verkligen häpnadsväckande! De fanns i pytte-och jätteformat och allt däremellan. Det fanns de som var dekorerade med guld och andra ädla metaller. Handskrivna Koraner. Ja, lite allt möjligt faktiskt. Verkligen värt att se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.