En månad som tvåbarnsmamma

När jag går tillbaka och läser mina blogginlägg från 5 år sedan när vi fick vår första prins förvånas jag över hur mycket jag lyckades producera då. Jag tänkte försöka vara lika ambitiös denna gång också, för det är faktiskt himla kul att kunna läsa om det flera år efteråt!

Nu har det gått en månad sedan vi fick vår nya prins och det har väl inte hänt så mycket under  den här tiden. Den första veckan hemma förvånades jag över att min kropp fortfarande såg gravid ut och att det fortfarande gjorde ont av foglossningen. Jag hade trott att både gravidmagen och smärtan skulle försvinna i samband med förlossningen, men magen var svullen i minst två veckor och det tog säkert 10 dagar innan jag kunde vända mig i sängen utan att det gjorde ont. Det tog ytterligare 2 veckor innan jag kom in i ett par jeans som jag hade använt i mitten av graviditeten. Smärtan från foglossningen är nu ett minne blott, men det finns annat som också gör ont, till exempel stygnen och underliga ilningar i underlivet som kommer och går, förutom mjölkstockningen som jag fick för nästan två veckor sedan. Nu börjar jag dock landa och samspelet med bebisen blir bättre och bättre för var dag som går, även om sömnbristen fortfarande gör sig gällande var och varannan dag!

Lillprinsen då? Han verkar vara en frisk liten krabat. Han äter var tredje timme dygnet runt, vilket verkligen börjar ta på mina krafter, men det gör såklart att han växer som han ska och han verkar mestadels pigg och glad. Han föddes med en liten bula på huvudet, ett s.k kefalhematom, men efter en månad är den nu helt borta. Inget nytt har kommit till ännu, och vi får hoppas att det fortsätter så! Han har redan börjat le och skratta och han är fantastikt gullig! Nästan så man blir sugen på fler…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.