Hoppa till innehåll

Bebisen mår bra, det är mamman som är sjuk!

Ja, se rubriken, men så har det faktiskt varit. Efter förlossningen blev vi kvar på BB i 4 dagar därför att jag fick feber som inte ville gå ner. Det var sagt att jag förmodligen hade en infektion i kroppen och jag fick snart ett rum med egen toalett och skötbord för att jag inte skulle kunna smitta ner  andra. Annars så har man ett rum och så delar man skötbord och toalett med en annan familj.

Det hände faktiskt inte så mycket de där fyra dagarna. Det var amning och blöjbyten och myyycket sömn för hela vår lilla familj. Mormor och morfar pendlade fram och tillbaka varenda dag och träffade bebisen. Mamma fick rumsarrest tills dess att hon blev frisk. Att gå ut i korridoren var potentiellt farligt för andra bebisar!

Men nu är det bättre och det var en lycklig dag när vi åkte hem från BB. Solen sken och första anhalten fick bli apoteket, tätt följt av Babyland. På apoteket inhandlades mjölkuppsamlingskoppar, för när jag ammar så ”sympatiläcker” det på andra sidan. Och ganska mycket. Då är det praktiskt med såna. Kanske i kombination med amningskupor som absorberar mjölken. Jag gjorde ett misstag med de där kopparna och det var att när jag satte i kuporna så tog jag bort klisterlappen på baksidan för att det skulle sitta bättre. Det jobbiga är sedan att det blir lim kvar i plastkopparna som inte går bort, så sedan när jag kom på att jag faktiskt kunde spara mjölken och frysa in så gick inte det eftersom de blev förorenade av limmet :(. Och nu orkar jag inte köpa nya, så jag får gråta över spilld mjölk, hehe :).

På Babyland blev det till att köpa tunna dukar som vi kan svepa in vår älskling i och paketera honom snyggt :). Nej, men helt seriöst så sover han bättre om man viker in honom i en duk så att han inte kan röra sina armar och bli skrämd av att de kan röra sig så fritt.

Vi gick förbi flera klädbutiker på vägen, men vi tittade inte in i ett enda av dem. Mormor och Morfar tog med sig två STORA kassar fulla med babykläder andra dagen på BB. De kläderna måste hinnas med att användas. Kläder kan man alltid köpa senare om det behövs…

2 kommentarer till “Bebisen mår bra, det är mamman som är sjuk!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.