Nokia Lumia 930 och Windows 10

Det är ganska många saker jag har velat skriva om det senaste halvåret, men jag har helt enkel inte hunnit. Jag har varit så stressad att jag i princip bara har gjort riktigt hjärndöda saker när jag har varit hemma, som att kolla på Youtube eller ladda Aftonbladet var femte minut…

Men idag har jag lite energi över och tänkte berätta om mina upplevelser med min relativt nya Nokia Lumia 930 fylld med Windows 10.

Jag fick min Lumia runt nyåret då min kära HTC 8x fick skärmen spräckt. Min omedelbara reaktion på den nya telefonen var att den kändes mycket större i handen och jag tappade den ganska ofta i början pga av dess storlek och glatta baksida. Men när jag började använda den kändes den definitivt snabbare än 8x. Bilderna blev också mycket skarpare även om jag tycker att 8x gav snyggare bilder med dess omedelbara bildförbättringsprocess.

Allt som allt föredrar jag 8x även ett halvår efter att jag har använt Lumia, men det är egentligen inget fel på denna telefon.

Windows 10 för mobiler

Windows 10 släpptes för vanliga människor igår men än så länge har jag inte sett någon uppdatering för telefoner. Dock är jag med i windows preview-programmet och därigenom har jag fått tillgång till den nyaste versionen av windows för mobiler. Tidigare har alla operativsystem hetat windows phone men från och med windows 10 är det meningen att alla prylar ska ha samma windows 10 skalat baserat på skärmstorlek.
Mina första intryck är att layouten har blivit stilrenare. Tangentbordet har förbättrats. Och kalendern är fortfarande bra. I övrigt är det inga större förändringar som jag kan se omedelbart. Jag uppgraderade imorse och har därför haft en hel dag att leka med den nya installationen. Några screenshots kommer nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.