Hoppa till innehåll

Google Pixel 4a

Min fantastiska mobil, Samsung Galaxy Fan Edition, dog oväntat och plötsligt för ungefär en månad sedan och efter att ha sörjt och accepterat att jag inte kommer kunna hitta en mobil med inbyggd penna och utmärkt bildkvalité utan att behöva lägga ner motsvarande kostnaden för en ny dator accepterade jag min mans förslag att köpa en Google Pixel 4a. Mobilen sägs ha en bra kamera, och även om jag inte använder mig av Googles ekosystem av produkter så är det trots allt en androidtelefon, så jag kan ladda ner de appar jag använde på min förra telefon.

Nu har jag använt mobilen i nästan en månad och trots allt är jag nöjd. I alla fall med kameran. Vanan att plocka upp telefonen och skriva anteckningar när de kommet till mig har jag börjat vänja mig av med. Det innebär att många idéer som jag annars hade skrivit ner och följt upp vid rätt tillfälle nu försvinner i etern. Och kanske spelar det ändå inte så stor roll. Hur många idéer som man glömmer bort kan egentligen förändra eller förbättra världen?

På jobbet använder jag oftast min relativt nya surfplatta. Den har en S-penna och där kan jag enkelt skriva ner anteckningar, men mobilen har röstanteckningar. Det är såklart svårt att göra en röstanteckning av en kemisk struktur eller förklara strukturen på ett skript eller program, men för minnesanteckningar kan det ju fungera. Helt praktiskt är inte den här mobilen alltid för mig alltså. Och det kanske är lika bra. För efter att jag köpte den här mobilen har jag märkt att jag spenderar mindre tid på mobilen. Jag plockar fram den när jag vill ta ett foto eller skicka ett meddelande till någon. I övrigt får den ligga kvar i fickan. Är inte det positivt?

Förutom att jag inte använder min nya mobil särskilt mycket, finns det någon fördel med denna mobil som gör att jag kan rekommendera den till andra? Ja, bilderna blir riktigt bra, särskilt utomhus på dagtid när solen skiner. Ett par bilder som jag har tagit med mobilen ser ut som professionellt tagna bilder, både på mig och på barnen. Det är jag väldigt nöjd med. Ett exempel på en landskapsbild syns högst upp i detta inlägg.

Några nackdelar då? Egentligen inte. Mobilen var relativt billig och den fungerar som det är tänkt. Appar fungerar. Mobilen är snabb (kanske för att jag knappt har några appar nedladdade till den) och batteriet håller oftast en hel arbetsdag om jag bara lyssnar på Spotify eller Youtube på vägen till och från jobbet. Den enda nackdelen jag kan komma på är att det inte går att ta bort Google-sökfältet från startskärmen. Och att jag inte kan sortera apparna i mappar, så varje gång jag vill använda en app som jag inte har lagt en genväg för på startskärmen så måste jag leta efter den. Det är lite irriterande ibland, särskilt när jag glömmer vad appen egentligen hette.

Så kan jag rekommendera Google Pixel 4a? Om du bara är intresserad av att ta snygga bilder i solljus – absolut. Lagom pris för en bra kameratelefon. Om du ofta är kreativ och gillar att skriva ner eller rita dina idéer? Eller om du oftas har många nedladdade appar? Då kanske det inte är den bästa telefonen för dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.