Hoppa till innehåll

Glad Eid al-Fitr 2020!

För första gången någonsin har vi firat Eid helt själva, utan familj eller vänner. Det är delvis för att vi numera bor i USA, men såklart också för att vi fortfarande befinner oss i Shelter-In-Place. Det känns såklart tråkigt att inte kunna träffa andra, men vi löste det med ett Zoomsamtal hem till Sverige. Min bror som nu befinner sig i Malaysia skulle egentligen också vara med, men tidsskillnaden ställde till det denna gång…

Eid är en sådan högtid som man kan variera på en massa olika sätt. För vår del hade vi beställt en massa leksaker som anlände pö om pö under veckan. Det gjorde att vår 9-åring blev oerhört frustrerad. Han kunde ju se leksakerna i hallen i sina paket, men fick inte lov att öppna dem! Men han besinnade sig och efter Eidbönen körde vi stor presentöppning. Trots att det bara var presenter till tre barn var hela rummet fullt med kartonger, plast och påsar. Det blev oerhört lyckat!

Dagen har varit väldigt varm och temperaturen har varit runt 34 grader. Trots det tog vi oss ut för att gå över gatan och köpa en glasstårta- även det var uppskattat!

Allt som allt blev det en bra Eid hemma med familjen. En lugn dag tillsammans där vi bara lekte och umgicks tillsammans. Det sätter tonen för nästa Eid som ju bara är 70 dagar bort!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.