Hoppa till innehåll

Glad Eid al-Adha 2020!

Varje Eid al Adha efter att jag gjorde Hajj känns annorlunda jämfört med innan jag hade gjort Hajj. Det har en ny innebörd och varje Eid al-Adha får mig att minnas min egen Hajj.

I år är det en underlig hajjsäsong och bilderna från Mecka är inte lik någon annan bild från åtminstone två decennier tillbaka. Men världen är fortfarande på helspänn och många tycker att det är bättre att vara försiktig. Här i Kalifornien har vi varit försiktiga i snart fem månader, men både infektions- och dödstal fortsätter att stiga. Eid är helt enkelt annorlunda i år. Eller så är det precis såhär Eid kommer vara en tid framöver. Just nu är det svårt att veta…

Under tiden går livet vidare, även om ingen riktigt vet hur nästa månad kommer att se ut. Vi vet dock att skolorna inte kommer öppna denna termin och förskolegrupperna har minimerats, vilket innebär att vår familj kommer fortsätta tillbringa större delen av varje dag tillsammans i vår lägenhet. Skönt på ett sätt, men lite jobbigt samtidigt att inte få möjlighet till de interaktioner som stimulerar nya idéer och tankar, både i livet och för jobbet.

Nu har Maghrib precis börjat här och det innebär att det officiellt är Eid, Glad Eid al-Adha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.