Hoppa till innehåll

Black Friday-helg

Det är vår andra Thanksgivinghelg här i i USA och i år känns det lite annorlunda jämfört med förra året. Till att börja med så har inte Thanksgiving någon betydelse för oss, men för amerikanerna är det en stor helgdag som i princip pågår hela veckan. I vanliga fall åker många hem och träffar sina familjer under Thanksgivingveckan och förra året var labbet ganska tomt större delen av veckan. Thankssgiving verkar alltid hända på en torsdag och följs av shoppinghelgen som börjar med Black Friday och slutar med Cyber Monday tre dagar senare.

I år har allt dock tonats ner något. I och med coronarestriktionerna har många valt att inte åka hem för Thanksgiving och för att minska trängsel i fysiska butiker har Black Friday tjuvstartats med upp till en månad i vissa butiker. Lite som att julpyntet numera kommer upp redan i november i vissa butiker hemma. Vi har såklart tittat runt efter bra erbjudanden, men efter att ha köpt det mesta som vi ville ha redan förra året har vi egentligen inte så mycket kvar på på vår vill-ha-lista. Vi har börjat tänka på hur vi ska ta med allt hem som vi redan har köpt och vad vi egentligen behöver under återstoden av året. Och vi har kommit fram till att ju mindre vi köper i år desto enklare blir det att förbereda för resan hem. Ett år kan kännas som en evighet bort. Och som ingen tid alls. När jag tänker tillbaka till den senaste månaden har jag svårt att förstå att det bara var en månad sedan vi fick en ny fyraåring i familjen. Men minnet känns så avlägset. Var det verkligen en månad sedan? Eller ett halvår bort? Tiden flyter ihop när varje dag påminner om dagen innan.

TXTs ”We lost the summer” sammanfattar den här sommaren.

På måndag är det Cyber Monday och egentligen hade jag planerat att köpa en ny dator då min nuvarande börjar närma sig 4-årsgränsen. Jag har funderat på antingen en Lenovo X1 Carbon eller X1 Yoga, men även P13. Men jag trivs med min nuvarande dator. Den är tillräckligt snabb för mitt arbete och den har allting installerat och anpassat precis som jag vill ha det. Så tills den slocknar tror jag nog att jag fortsätter med den här datorn. Vanligtvis är det batteriet som dör först, men efter 4 år fungerar det fortfarande väldigt bra. På en laddning kan jag oftast jobba i ett par timmar utan att behöva ladda. Så tills nästa år klarar jag mig nog. Men nästa år hoppas jag kunna shoppa loss som vanligt igen. Hemma i Uppsala där livet har återgått till det normala. Önsketänkande? Definitivt!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.