Hoppa till innehåll

Workshop för lärare

I slutet på förra veckan gick jag en tvådagarskurs i pedagogik, men den var inte som någon annan pedagogikkurs jag har gått!

Den här kursen var utformad för postdocs som planerar att undervisa i framtiden och fokuserade på 7 olika faktorer som bidrar till hur bra undervisningen upplevs. Varje faktor kunde relateras till och förstärka de övriga 6 faktorerna och handlade om

  • undervisningsklimat
  • lektionskontroll
  • kommunicering av mål
  • förståelse
  • utvärdering
  • feedback
  • självständigt lärande

Kursen var en riktig ögonöppnare då den fokuserade mer på ”mjuka” faktorer än andra pedagogiska kurser jag har gått. Vi gick inte igenom några pedagogiska tekniker eller metoder eller något relaterat till studenterna, utan allt handlade om och utgick från lärarens perspektiv. För mig var det ett helt nytt sätt att tänka och kursen komplementerar min tidigare pedagogiska utbildning – något som jag kommer kunna använda i min pedagogiska meritportfölj.

För att inte glömma bort innehållet när jag skapar en kurs nästa gång kommer jag skriva ner en sammanfattning i ett framtida inlägg. Om du också undervisar, så kanske detta kan vara ett tips inför nästa gång du skapar en kurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.