Vi har flyttat!

Efter knappt 9 månader i vår förra lägenhet har vi nu flyttat till en ny lägenhet, men i samma byggnad och på samma våning – i andra änden av byggnaden.

Sedan vi flyttade in i november har vår granne klagat på att vi väsnas för mycket. Vi försökte lösa det på olika sätt – genom att sätta in mattor som dämpar ljud av fotsteg till att göra om ett av sovrummen till ett kontor så att det väsnades mindre över hennes sovrum. Men ändå fick vi klagomål regelbundet , vilka förmedlades av hyresvärden.

Egentligen hade vi skrivit på ett 12-månaderskontrakt men med alla hemma hela dagarna och mindre möjligheter för barnen att gå ut och få ur sig extra energi började jag leta efter andra lägenheter och blev positivt förvånad när jag såg att det fanns en ledig lägenhet med samma storlek och för samma pris längre ner i vår korridor. Jag frågade om vi kunde få byta och fick det godkänt bara någon dag senare – mot att vi skrev på ett nytt 12-månaderskontrakt. Det har vi inget emot och efter flytten har det känts mycket bättre. Den nya lägenheten är ovanpå ett garage, så vi har inga grannar under oss. Och balkongen är större och vetter inte mot vägen, så det är också tystare än förut. Men några skillnader är det såklart. En är att den här änden av byggnaden har mer ljud generellt – små barn och hundar – och vi bor bredvid trapphuset som leder ut or byggnaden och till tvättrummet.

En annan sak som vi märkte var att kylskåpet och köket är mindre här än tidigare, men det gör inte så mycket. Värre är att vi upptäckte nästan 60 olika prylar som kopplade mot vårt WiFi-Gateway den första dagen och vårt WiFi var otroligt långsamt. Men det löste vi.

Nu hoppas jag att vi får leva i fred och att barnen känner sig mer fria att leka och utforska sina egenskaper och kroppar. Och förhoppningsvis kommer det en tid när de kan gå ut och springa i parken och på lekplatser, såsom de gjorde för ett halvår sedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.