Hoppa till innehåll

Tredje vågen och en ny president

Det har stormat rejält de senaste två veckorna. Innan valet var landet upprymt, och under valnatten hade många TVn och nyhetssidorna på nätet igång. Men svaret lät vänta på sig och först under helgen kom beskedet att det fanns en projekterad vinnare – Joe Biden. Men Trump har ännu inte medgett nederlag så ännu är inget 100%.

Samtidigt som nyhetsmedierna mestadels har fokuserat på valet har coronaviruset fortsatt att sprida sig, både i USA och i Europa. I USA är vi nu inne i den tredje vågen och den senaste veckan har en halv miljon nya fall rapporterats bara i USA och dödstalen fortsätter att stiga. Här i Bay Area har det sett ganska bra ut under några veckor med San Francisco i den bästa nivåklassen i Kalifornien (gul) och San Mateo där vi bor i näst högsta klassen (orange). Skolorna har därför börjat öppna så smått och i min sons skola har hans klass valts ut att bli en av pilotklasserna. Han skulle därmed ha börjat gå till skolan i måndags, men stötte på patrull hos skolsköterskan som tyckte att hans vaccinationskort saknade ett par vaccinationer.

Det händer alltid mycket saker här, men samtidigt är allt som vanligt. Just idag är det en helgdag – Veteran’s day och för första gången på länge är vi alla lite halvkrassliga. Vintern är här med regn och kyla. Eftersom husen här inte är isolerade blir nätterna riktigt kalla, ner mot 0 grader. Sovrummen har heller inga element – vår lägenhet har två element i en trea! Ett element är i vardagsrummet och ett annan står precis utanför ett av sovrummen – vi får därför sova med öppen dörr för att värmen ska kunna cirkulera i rummet.

Mycket här är annorlunda jämfört med hemma – en del är bra och annat är definitivt bristfälligt. Men nu är vi inne på vårt sista år här, och hur det kommer att bli med den nya (eller gamla?) presidenten, covid och massvaccinationer, och barnens skolgång kommer vi inte veta förrän efteråt.

Vi ses förhoppningsvis (relativt) snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.