Hoppa till innehåll

ThinkPad X1 Carbon 5th Signature Edition

Jag trodde att jag redan hade skrivit om den här fantastiska datorn, men jag hade tydligen fel. Inte så konstigt kanske med allt som ska hinnas med- det finns säkert jättemånga saker jag har velat skriva om men inte hunnit med. Nu när jag börjar få lite mer tid till mig själv så kanske jag kan försöka hinna ikapp- till nyåret 2020!

Jag köpte den här datorn i början på 2017, så den är nästan två år gammal nu. Jag valde att köpa den i Lenovos egen webbshop och fick den till rabatterat pris. Anledningen till att jag köpte den där istället för i en elektronikaffär var möjligheten att få exakt de specifikationer jag ville ha. För mig är internminnet och processorn jätteviktiga då jag kör en del tyngre grafiska program och programmerar då och då, så de behöver vara tillräckliga.

ThinkPad X1 Carbon är snabb och efter nästan två år fungerar den precis lika bra som den gjorde när jag köpte den. Tangentbordet är bekvämt att använda, trackpaden är bekväm och skärmen är bra. Den fläckas lätt med fingeravtryck, men det går snabbt att torka av. Själva datorn är mycket lätt och dimensionerna gör den smidig att ta med sig. Den får faktiskt till och med enkelt plats i alla mina handväskor, vilket är lite kul.

En sak som störde mig i början är begränsningar med avseende på uttag. För att kunna göra den tunn och smidig finns det inget ethernet-uttag och det finns bara två vanliga USB-portar. Istället finns det två USB-C-portar, men förutom datorladdaren används de väldigt sällan. Datorn har också en fingeravtrycksläsare, men den har jag faktiskt inte använt så mycket. När jag har använt den för inloggning har det dock fungerat väldigt bra.

Min dator kom förinstallerad med Windows 10 och även operativsystemet har fungerat bra. Det går att göra allt det som jag vill göra och med Bash for Windows går det till och med att göra lite mer avancerat arbete i ett riktigt terminalfönster utan att behöva installera CygWin.

Allt som allt är jag jättenöjd och jag funderar på att köpa den nyaste versionen av X1 Carbon när den här går sönder eller blir så långsam att den är oanvändbar. Hittills har jag dock inte fått minsta antydan om att det kommer ske särskilt snart…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.