Hoppa till innehåll

Punting på The River Cam

Idag har vi fått åka ut med en båt på floden Cam som flyter bredvid många av de kändaste byggnaderna i Cambridge Universitet. Båtarna är inte särskilt djupa och det här sättet att åka i dem kallas för ”punting”. I bilden nedan ser man hur en person står med en lång stav. Eftersom floden inte är särskilt djup använder man staven för att fysiskt dra sig framåt med hjälp av staven. Man för ner staven i flodbotten och trycker till. Det läskiga är dock att ingen i båten har flytväst på sig och vi hade alla våra elektroniska prylar på oss när vi satte oss i båten.

Efter en liten stund i båten frågade de om någon ville testa och det ville vi allihop så vi turades om. Vissa var klart bättre än andra, men det läskigaste var de som lyckades tippa båten varje gång de satte ner punten i vattnet. Det kändes flera gånger som att båten skulle kantra och vi skulle ramla i vattnet, men som tur var klarade vi oss allihop ur båten hela och torra. Efter båtturen samlades vi allihopa från de svenska grupperna på en pub innan vi gick vidare till en restaurang för att äta middag tillsammans. Det har verkligen varit en rolig och lärorik nätverksträff!

Utsikten längs vattnet är otroligt vacker med de gröna gräsmattorna och majestätiska byggnaderna, så för den som planerar att åka till Cambridge kan denna aktivitet varmt rekommenderas!

River Cam
Utsikten upp mot Kings College, ett av de kändaste Collegen i Cambridge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.