Hoppa till innehåll

Svalare temperaturer och sjukdomar

Idag har media nästan enbart rapporterat om Trumps coronavirusdiagnos, men jag har roligare saker att berätta: Temperaturen har äntligen fallit! Från värmeböljor, värmerekord och skogsbränder går vi nu in i en höst med svala (25 – 30 grader på dagen, 13 – 16 grader på natten) temperaturer och möjlighet till regn!

Förra året när vi kom hit utbrast min handledare på min första dag att Kalifornien äntligen skulle få regn och att det skulle hålla i sig i minst en månad. Det var inte så roliga nyheter för någon som precis hade kommit från ett redan kallt land. Men i år har jag full förståelse och genuin sympati för människor som bor här permanent. Men regn minskar skogsbränderna, vilket i sin tur ger mindre luftföroreningar. Att det blir lite kallare är också ganska trevligt när man har svettats i veckor både dag och natt. Så kanske är oktober den bästa månaden här? Det får vi se, för med kylan har också andra, mindre roliga saker kommit. Som mina barns feber i torsdags morgon (efter att temperaturen föll till 16 grader under natten och vi inte hade stängt fönstret), och halsont när jag vaknade i morse. Inte roligt alls! Men sannolikt har vi bara råkat på en vanlig förkylning, fastän vi inte har träffat på någon. Och när jag nu planerar att återgå till labbet oftare oroar jag mig såklart både för coronavirus och influensavirus – båda beräknas slå till hårt denna höst.

Coronauppdateringar

Efter Trumps diagnos har jag fått förnyat intresse för hur det ser ut i USA när det gäller smittspridning. Coronaviruset är på uppgång i de flesta staterna i USA, men i Kalifornien är trenden nedåtgående. Efter en topp i slutet på juli är vi nu nere på ca 3000 fall per dag – i nivå med juni månad. Här i San Mateo County där Redwood City är ligger nya infektioner stadigt på i genomsnitt 50 nya fall per dag. Dock är Redwood City den mest smittade staden i San Mateo County med nästan 2000 fall totalt än så länge. I hela Bay Area-området har över 100 000 människor bekräftats smittade. Men trots det går det åt rätt håll och långsamt men (förhoppningsvis säkert) börjar samhället öppnas upp igen. Tills influensan slår till igen – då kommer det bli mer belastning på sjukvården och vi får se hur det påverkar coronavirusresponsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.