Hoppa till innehåll

Microsoft Surface Pro 3

Det har gått ett par dagar sedan Surface 3 blev utannonserad. Jag var intresserad av Surface Pro, Surface Pro 2 och nu är jag självklart intresserad av vad Surface 3 Pro har att erbjuda.

290x195_SurfacePro3

När Surface Pro visades upp för första gången blev jag först intresserad av konceptet. En surfplatta som dubblade som en laptop. Genialt! Ingen lekplatta, utan ett verkligt arbetsverktyg. Efter mitt förhållande med min HTC Flyer tyckte jag att det här vore en fantastisk uppföljare! Surface Pro har en penna som man kan använda för att göra anteckningar i pdf-er och lite olika program inbyggda som man kan använda för att ta anteckningar på exempelvis föreläsningar. Samtidigt finns Microsoft office installerat, så man har Word, excel och powerpoint.

MEN Surface Pro var ohyggligt dyr och drogs med barnsjukdomar. Jag ville vänta tills nästa generation kom ut. Surface Pro 2 kom snart nog, men den visade sig vara minst lika dyr och hade problem med batteriet. Nu när Surface Pro 3 är ute kanske det för första gången kan vara värt priset att köpa den. Den här Surface Pro påminner mer om en laptop som omvandlas till surfplatta än det omvända. Specifikationerna är ungefär som på en laptop. Plus pennan då. Men frågan är om man egentligen vill lägga ner 7000kr på en hybrid när man kan köpa en laptop för lite mer än halva priset?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.