Hoppa till innehåll

Sjukledig

Jag har varit hemma sjuk hela veckan. Barnen var sjuka förra helgen och jag blev smittad. Men trots att jag har massor att göra på jobbet så har jag faktiskt inte ens försökt att syssla med någon forskning under veckan. Eftersom jag jobbar med dator hade jag säkert kunnat få saker gjorda hemifrån. Istället har jag försökt att vila så mycket jag har kunnat och spenderat massor med tid med barnen. Är inte det ett tecken på personlig utveckling? Det är faktiskt en riktig lyx att kunna vara hemma med sina barn när de är sjuka, eller i allmänhet!

De senaste dagarna, efter att febern och snuvan försvunnit har jag mest hostat och oftast känt mig ganska frisk. Men jag har försökt att stanna hemma för att slippa smitta någon på jobbet, särskilt min chef som är ganska gammal och i riskgruppen om det visar sig att jag har fått influensan. Dessutom får inte anställda här sjukpenning, så om någon av doktoranderna inte jobbar blir de förmodligen också utan lön…

Dessa dagar har varit väldigt roliga då jag har kunnat spendera massor med tid med barnen och det är nästan känslan av att vara föräldraledig igen som infinner sig. Minnena av mina två år hemma med mina två yngsta barn gör att jag nästan längtar tillbaka dit. Men framöver blir nog inte många föräldraledigheter. Kanske en sjukledighet eller två innan året är slut, men till föräldraledighet igen – det vet ingen när det händer nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.