Potträning

WP_20140422_005Vi har försökt att potträna prinsen över sommaren och jag blev förvånad över hur enkelt det egentligen var. Först försökte vi använda träningsblöjor, men de var helt värdelösa och gjorde varken till eller från. Vi testade både Huggies och Liberos och ingen av dem gav något som helst resultat.

Den första dagen på toa-träningsveckan var lite frustrerande, för då gjorde jag bara så att jag inte tog på honom några blöjor och hoppades på det bästa. Det gick inte så bra, så två par långkalsonger blev blöta och golvet likaså. Men sedan gick det bättre. Jag satte honom på toaletten och väntade tålmodigt. Den första dagen hände inget. Inte heller den andra dagen. Men den tredje dagen kom det lite och sedan hade han förstått hur det skulle gå till, så varje gång jag satte honom på toaletten efter det så kom det som det skulle.

Nummer två var dock lite svårare. Fastän han tydligt visade tecken på att det var på väg så gick det inte på toaletten de första dagarna. Det kom helt enkelt inte om det inte skedde i blöjan! Men till slut lossnade det även där och när han väl fått det att fungera den första gången var det inga problem därefter.

Totalt tog det ungefär en vecka att vänja honom vid att gå på toaletten, men visst händer det fortfarande små olyckor då och då. Oftast händer det när han har roligt och fastän han är nödig så vill han inte riktigt gå eftersom det han håller på med är så roligt.

Även på förskolan hände det olyckor den första veckan tillbaka, men efter det så har det inte varit några problem!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.