Post-Ramadanutvärdering

Två dagar efter Ramadan märker jag hur mina ätvanor har återgått till det normala. Helt plötsligt inser jag hur mycket småätande jag sysslar med. Och hur bra jag är på att inte äta ordentlig mat.

Under Ramadan i år fanns det bara 4 timmar per dygn att äta på. För att det skulle fungera krävdes det ordentlig planering av måltiden. Maten skulle lagas vid en viss tid för att vara klar innan fastebrytningen. Maten skulle vara näringsrik och mättande så att jag skulle klara mig under nästkommande dygn utan att känna något sug efter mat.

Resultatet blev en måltid på soppa som förrätt, en huvudrätt på pasta, ris eller potatis med fisk eller kyckling med ett ciabattabröd med smör och ost. Till det blev det fruktjuice, mjölk och massor med vatten. Jag blev väldigt mätt varje dag, och gick upp i vikt.

Igår var det 1 Shawwal och då var det fest, med massor med mat. Och idag blev det direkt slarv med maten. Jag tror att det blir så att eftersom jag vet att jag kan äta när som helst så blir det aldrig riktigt av att planera vad jag ska äta. Istället får det bli det som råkar finnas till hands. Och det blir inte så bra.

Så kanske borde jag tillämpa den där dieten där man fastar två dagar i veckan. Kanske ökar det min egen disciplin de övriga dagarna i veckan och får mig att äta mer normalt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.