Hoppa till innehåll

Pedagogisk grundkurs

Som en del av forskarutbildningen måste alla läsa en grundkurs i pedagogik och alla doktorander i vår grupp måste undervisa som en del av anställningen., men det underliga är att man får undervisa innan man har läst kursen! Jag har hittills fått undervisa på två olika kurser sedan jag började doktorera, men jag har inte kunnat börja på kursen förrän nu, och det är nog mest tur, för denna kurs är obligatorisk för många anställda på universitet. Bland mina kursare finns det flera doktorander, men även massor med seniora personer som är på väg att bli docenter, och läkare som har börjat undervisa studenter.

Kursen har precis börjat och även om vissa kanske ser den som ett nödvändigt ont så tycker jag i alla fall att det ska bli väldigt intressant att se vad vi kommer att få lära oss. Hittills har vi fått skriva om våra pedagogiska idéer och en pedagogisk meritportfölj är på väg. Den kommer vi behöva i framtiden när vi söker tjänster som kräver pedagogisk erfarenhet, eller det är i alla fall vad kursledarna säger.

Jag hoppas att det blir en lärorik kurs och att jag lär känna fler personer från resten av universitetet, för det är verkligen blandade bakgrunder bland alla som deltar och det är nog första gången jag har varit i en så blandad miljö med folk från sjukhuset, statsvetenskap, ekonomi, naturvetenskap och teknik. Nästan alla fält är representerade, så jag hoppas att det ger oss olika synvinklar och intressanta diskussioner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.