Hoppa till innehåll

Party hela veckan

Det märks att det närmar sig slutet på året. Den här veckan har varit full med sociala aktiviteter. Det har varit alla möjliga ”holiday lunch”-event och några även på kvällstid, inklusive julshower, institutionsfester och studentuppvisningar. När ska man hinna med att få saker gjorda?

Luciafirande i Wallenberg Hall 2019

Min handledare har frågat oss varje vecka om vi har vaccinerat oss mot influensan. Det är tydligen en stor grej här och för något år sedan var det väldigt många som dog i den vanliga säsongsinfluensan. Vaccination är gratis, men jag har väntat på mitt sjukförsäkringskort innan jag går och vaccinerar mig. Ännu har den inte kommit och risken finns att om jag går dit innan jag har den i handen så måste jag betala för det själv, och det är inte billigt… Men i och med alla sociala evenemang denna veckan har jag såklart hunnit med att komma i kontakt med väldigt många människor, och som väntat har jag nu dragit på mig en förkylning. Om det är influensa eller inte lär vi märka snart nog, men förhoppningsvis är det inte det. Det vore pinsamt att erkänna för min handledare att jag trots hans uppmaningar ändå har lyckats dra på mig influensa! Men desto värre skulle det kunna bli för mina minsta barn. Det var små barn och äldre som drabbades värst (och dog) i utbrottet nyligen.

Vi fick bland annat lussebullar

Medan jag ligger och tycker synd om mig själv tänker jag på att jag har varit här i en och en halv månad nu och det jag saknar mest hemifrån är maten. Särskilt nu i juletider saknar jag all choklad, julmust och alla efterrätter som jag brukar bli sugen på, som lussekatter, ris a la malta och pepparkakor. I veckan hade vi luciafirande med Wallenberggruppen på Stanford och då fick vi faktiskt lussebullar, men de var inte riktigt så goda som jag hade hoppats. Pepparkakor har jag inte sett ännu och chokladboxarna som vi brukar förbruka på någon dag hemma verkar inte alls vara någon tradition här. En pepparkaka skulle kunna göra mig snäll(are), men jag tror att jag har varit tillräckligt snäll i år för att be tomten att ge mig box med choklad, tror ni han levererar om man inte skickar en önskelista? Han kanske har en bot som går igenom folks bloggar efter önskningar :).

Eller kanske inte… Passa på att njuta av alla godsaker där ni är. Man saknar dem inte förrän man inte längre kan få dem =D.

En vanlig syn hemma hos oss i Uppsala i december månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.