Hoppa till innehåll

Parallells för Mac

Nu har jag äntligen gått över helt från min PC-laptop till min nya MacBook. Det fanns förstås vissa hinder att överkomma i bytet av operativsystem, främst i form av programvaror som inte finns i OS X. Men det fanns en lösning.

Parallells är en slags Virtual Box eller VMWare för Mac med skillnaden att man kan välja mellan två olika lägen vid installation. Antingen väljer man att använda ett separat fönster likt VB eller VMWare, eller så väljer man en sömlös lösning som gör att man har båda operativsystemen parallellt med ständig tillgång till varandras filer åt båda hållen. Jag valde det sömlösa alternativet och nu känner datorn av när jag laddar hem ett Windowsprogram i Mac så att det öppnas och installeras i Windows-partitionen. Det fungerar faktiskt helt perfekt hittills och förutom att det är smidigt att använda sig av en parallell installation blir det billigare eftersom jag fortfarande kan använda eventuella Windows-programvaror med samma licens som jag använde på min tidigare PC. Jag slipper Dual-Boot och jag slipper ett extra fönster som tar upp en massa plats. Istället kan jag köra ett Windowsprogram sida vid sida med ett Mac-program på samma skrivbord samtidigt.

Nöjd? Väldigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.