Ombytlighet

WP_20130414_005

Snart fyller min älskling två år. Jag har hunnit reflektera en del över hans utveckling och fascineras av hans uppmärksamhetsspann. Han kan bli helt absorberad av ett eller ett par koncept i ett par veckor för att sedan helt plötsligt bli lika intresserad av något helt annat.

Just nu är det Angry Bird som gäller. Varje dag vill han ha på sig Angry Bird-tröja, byxor och strumpor. Strumporna är jätteviktiga för då och då under dagen pekar han på dem och utbrister ”Bird!”. Förutom Angry Bird är Legos Ninjago väldigt populärt hemma just nu. Och Chuggington- tecknadfilmen med tåg i.

För ett par veckor sedan var det bara sånger som gällde- Imse vimse spindel, I ett hus i skogens slut, Bä Bä Vita lamm, Twinkle Twinkle (Blinka lilla stjärna) och andra korta sånger.

För någon månad sedan var det istället de Malaysiska tecknadfilmerna Boboiboy, Upin & Ipin och Pada Zaman Dahulu som gick hela dagarna.

Ja listan kan göras lång. Intressant är det dock att man kan skönja mönster i hans intressen. Han blandar inte friskt utan det går som ett tema för varje tidsperiod. Eller är det jag som försöker se mönster av något slumpmässigt?

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.