Hoppa till innehåll

Nytt år, nya mål

Stanford var officiellt stängt fram tills i söndags, men jag var tillbaka på labbet redan den 2:a januari. Trots att det kan verka onaturligt ambitiöst måste jag erkänna att jag inte var den enda som kom tillbaka till jobbet den dagen. Halva gruppen var på plats dagen efter nyårsdagen (!) och som vanligt i universitetsvärlden fanns det dessutom doktorander som bara hade varit borta en eller två dagar under julhelgen.

Första dagen på jobbet började jag planera för de första tre månaderna på det nya året. Förutom personliga mål (som att hinna med att blogga två gånger i veckan och spela tennis minst en gång i veckan) har jag satt upp inlärningsmål och forskningsmål. Jag gillar att undervisa och har därför skrivit upp mig på ett program för postdoktorer där man i slutet av programmet får ett undervisningscertifikat. I programmet ingår undervisning och jag har planerat för att hålla en kurs för mina gruppmedlemmar i beräkningskemi och molekyldynamiksimuleringar. Nästan alla i gruppen blev intresserade av att delta när jag frågade, så kanske har jag satt ribban lite väl högt såhär i början. Om det går som det ska blir kursen dock inte av förrän under våren, så förhoppningsvis har deras förväntningar sjunkit tills dess…

Ett annat mål är att jag vill lära mig mer inom flera olika ämnesområden. Förutom att förbättra mina presentationstekniker och mitt vetenskapliga skrivande vill jag bli bättre på programmering, maskininlärning, experimentella metoder och teori inom de ämnen mina projekt handlar om. Därför har jag skrivit upp mig på kurser och seminarier förutom forskningen. Det tar såklart väldigt mycket tid och energi, så på kvällarna är jag oftast helt slut. Men jag lär mig massor och jag tror att det i förlängningen kommer leda till bättre design av mina experiment och bättre forskningsresultat. Helt fullärd blir man aldrig, men en dag då man lär sig något nytt är inte en borkastad dag!

Vilka mål har du satt för det här året?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.