Hoppa till innehåll

Notebook View för Microsoft Office for Mac 2011

Jag har installerat Microsoft Office för Mac 2011 och för det mesta föredrar jag faktiskt att köra min gamla Office-installation på Parallels. Men det finns faktiskt en funktion som jag gillar väldigt mycket.

Notebook View för Microsoft Office for Mac 2011 är en vy som finns i Microsoft Word. Eftersom OneNote (ett av mina personliga favoritprogram i Office-paketet) inte ingår i Mac-paketet antar jag att den här vyn ska ersätta det programmet. Och det fyller sin funktion väldigt bra. Eftersom vyn ligger i Word-programmet så kan man använda alla Words funktioner. Det kan man inte göra i OneNote.

NoteView

Varje flik är en ny sida i ett vanligt Word-dokument och alla dokument kan visas i NotebookView genom att klicka på den lilla ikonen längst ner (fjärde ikonen från vänster, se bild). Man kan också starta upp dokument med den här vyn från början. För att göra det kan man söka bland de olika templaten på Notebook så dyker den upp. Dokumentet sparas sedan i docx-format, så den kan öppnas i andra program också, men då ser det ut som ett vanligt Word-dokument.

Definitivt ett verktyg jag kan använda för att organisera min forskning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.