Hoppa till innehåll

Min kära Flyer har pensionerats

Den höll i nästan exakt 2 år, vilket verkar vara standardlivslängden för mobila prylar nuförtiden. Visst hade den lite problem innan den helt slutade fungera. Det blev glapp i mini-USB-porten som man laddade enheten med, men förutom det var det aldirg några problem.

HTC Flyer

Såhär i efterhand måste jag säga att jag är väldigt nöjd med min HTC Flyer. Jag skrev om den ett par veckor efter inköp och gav den då betyget 5 av 5 möjliga. Även två år senare håller jag fast vid det betyget och önskar att HTC hade fortsatt att bygga liknande surfplattor. Tyvärr verkar det som att de var före sin tid och det var inte förrän Samsung Galaxy Note kom ut på marknaden som den här typen av plattor blev populära. Men då hade HTC redan gått vidare och fokuserat helt på smarta mobiltelefoner.

Fritid

Jag hade stor användning för plattan, både på fritiden och i arbetet. På fritiden använde jag den till att surfa på kvällarna i sängen, titta på Youtube-klipp, läsa e-böcker (perfekt storlek för både handen och ögonen) och för Skype-samtal.

Jobb

För jobbet så använde jag den på seminarier och konferenser som anteckningsverktyg. Pennan var precis och smidig och det var praktiskt att kunna kolla upp saker i plattan och sedan klippa in skärmdumpar i anteckningarna. Det var väldigt praktiskt och jag kommer att sakna den möjligheten. Visst kan man göra detsamma i en dator, men det bästa var att kunna kombinera egna små anteckningar, små ritningar, att kunna ringa in och markera saker med pennan.

Framtid

Alla de där små detaljerna som är så smidiga att ha möjligheten att göra kunde jag göra med den här plattan och jag säger det igen- jag kommer VERKLIGEN att sakna den, men nu försöker jag att tänka framåt och se vad som finns på marknaden som kan ersätta den. Det givna svaret är förstås att leta inom Samsung Galaxy Note-serien, men även Surface Pro har en bra penna. Tyvärr är Surface Pro sjukt dyra, men även Galaxy Note är något högre i prisklass jämfört med HTC Flyer som kostade mindre än 2000 kr när jag köpte den. Den platta som just nu rankas högst av mig är Samsung Galaxy Note 8 tum. När jag läser om den på Samsungs hemsida verkar den vara precis vad jag behöver, men när jag gör en prisjämförelse så kostar den nästan 4000kr. För det priset kan man köpa en dator som är mycket mer kraftfull än en surfplatta och då är frågan- hur mycket är den där pennan egentligen värd?

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.