Hoppa till innehåll

Med bil längs Malaysias östkust

  • Resa

Efter att ha tillbringat några dagar i Kuala Lumpur tog vi bilen tillbaka till Kota Bharu där vi tog det allmänt lugnt i någon vecka innan vi påbörjade en bilresa som tog oss från den norraste delen av Malaysia till den södraste orten Johor Bharu.

Det var en väldigt lång resa och vi sov över i två olika stater på vägen ner. Varje etapp skedde över tre till fyra timmar och vi försökte se till så att barnen sov under delar av dessa sträckor. På vägen hann vi med att besöka två stränder och en speciell moské som kallas Kristallmoskén.

Ingången till Kristallmoskén

Barnen gillade verlkigen att leka på stränderna och i vattnet, men det gällde att vara försiktig, för vågorna var väldigt snabba och drog med sig de små så att de lätt tappade balansen om man inte höll koll.

I övrigt försökte vi också stanna till med jämna mellanrum för bensträckare och mat. Efter fyra dagar av KFC var jag oändligt trött på pommes och kyckling-wraps, men barnen åt med god aptit varje gång, vilket gjorde resan mindre svår än jag hade förväntat mig.

Ett av många KFC som vi besökte under resan.

Legoland i Johor

Väl framme i Johor Bharu tog vi med barnen till sydöstasiens egna Legoland. Eftersom vi planerar att vara i Johor i tre dagar passade vi på att köpa ett dagkort, men den gällde för hela året, men obegränsat antal entréer. Det var en riktig bonus som vi inte hade räknat med, men det gjorde hela resan väldigt mycket mer prisvärd!

Kuala Lumpurs Petronas Twin Towers (KLCC) i Legoland, Johor

Vi hade tur med vädret för trots att det såg ut som att det skulle regna mest hela dagen så kom det inga skurar förrän efter att vi hade lämnat nöjesparken. Barnen stortrivdes och även vår tvååring fick åka olika attraktioner och hade inte tråkigt en enda sekund. Vår åttaåring fick prova på en vatten-berg-och-dal-bana, vilket var väldigt modigt!

Vi avslutade vår vistelse med en rundvandring i deras akvarium- med något för alla såklart! Imorgon påbörjar jag min första Workshopdag, men då får barnen ytterligare en dag på Legoland!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.