Mac OS X Yosemite

Jag har äntligen uppgraderat mitt operativsystem. Från Mountain Lion förbi Mavericks och direkt till Yosemite.

Förändringarna verkar ganska stora. Det man ser direkt är ett nytt användargränssnitt som är plattare än förut. Skuggor och alla känslor av 3D är borta. Istället har allt plattats till och blivit tvådimensionellt.

Något man inte ser direkt är förbättringar i minneshantering. Innan uppgraderingen låg min interminnesförbrukning nästan konstant på 80-95%. Nu ligger den på ynka 50% vid ett vanligt arbetsmoment. Det gör att datorn fastnar mindre och känns smidigare och snabbare.

Hittills har jag inte hittat så mycket att klaga på, men jag har märkt att terminalhanteringen har förändrats lite. En del snabbkommandon har förändrats. Exempelvis brukade jag trycka på Shift+Page Down för att snabbt ta mig igenom en textfil i VIM-editorn. Nu är kommandot istället Ctrl+Page Down. Jag är säker på att jag kommer upptäcka fler sådana småsaker allteftersom och jag kan tänka mig att det kommer bli en del irritation innan jag har vant mig. Men just nu ser det bra ut och datorn fungerar fortfarande som den ska (fast lite snabbare).

Här är lite bilder på hur det nya gränssnittet ser ut:

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.