Hoppa till innehåll

Mac eller PC?

Jag bad chefen om en ny dator och fick tillåtelse att köpa en från universitetskatalogen. Jag var helt inställd på en ny PC eftersom det är vad jag har jobbat på hittils och det har gått jättebra. Men folk tyckte att jag borde köpa en Mac. Hur väljer man?

Jag började med att sortera efter processor och minne eftersom det är de viktigaste komponenterna för mig. Anledningen till att jag vill ha en ny dator till att börja med är att både mitt 2GB internminne och min dualcore-processor allt som oftast ligger mellan 80-100% aktivitet. Med andra ord går det väldigt långsamt att arbeta på den.

Jag var intresserad av en dator som hade minst 4GB RAM, men gärna 8GB och en i7-processor. Sedan ville jag inte att den skulle väga för mycket. En 13-14-tumsskärm tyckte jag borde vara lagom. Då hamnade jag på 4 olika alternativ:

  • HP Elitebook 8470w
  • Lenovo Thinkpad Edge S430
  • Lenovo Thinkpad T430s
  • MacBook Pro

Jag tittade runt på olika sidor och forum och tyckte att T430s vore perfekt. Den var kraftfull med allt man skulle vilja önska sig samtidigt som den vägde 1.8kg- den lättaste av de fyra. Men den var också den dyraste av dem. Edge var billigast med runt 8kkr, därefter kom MacBook med 10kkr, HP (12kkr) och dyrast var alltså T430s med sina 14kkr.

Jag stod och valde mellan HPn och ThinkPaden och om man tittade på recensionerna så verkade ThinkPaden vara allt man skulle kunna önska sig. För HPn hittade jag inte en enda recension! Edge verkade vara en ganska ok dator den med, men inte riktigt i klass med de övriga tre. Slutligen blev det ändå priset som avgjorde och Macen är nu på väg! Vi får se om jag kommer att gilla den eller inte, men hur som helst så kommer jag att lära mig använda den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.