Hoppa till innehåll

Kyliga nätter och nya intressen

Det finns inte så mycket att rapportera annat än att vädret nu definitivt har blivit kyligare, både på dagtid och på nätterna. Vi har haft regn ett par gånger och på nätterna har temperaturerna närmat sig nollgradersstrecket och det märks!

Eftersom vi är i ett område där det finns risk för jordbävningar byggs husen relativt lätt. De använder sig mestadels av vad som ser ut som träskivor för både ytter-och innerväggar. De använder inte heller isolering vilket ger lyhördhet i hela byggnaden och outhärdligt varma lägenheter på somrarna eller iskalla lägenheter på vintrarna. När vi vaknade på morgonen för ett par dagar sedan hade det varit extra kallt på natten och både jag och barnen blev sjuka. Vår lägenhet har element, men inte i varje rum. Elementen är också svåra att reglera, så antingen är de på och hela lägenheten är jättevarm, eller så är de av och då blir det snabbt kallt på nätterna. Hur vi ska göra med det får vi se, men tillsvidare har vi alla flyttat in i samma sovrum och då blir det i alla fall ganska varmt och mysigt när vi vaknar på morgonen.

Medan jag har varit sjuk har jag unnat mig en Youtube-binge. Efter att jag började titta och lyssna på BTS har Youtubealgoritmerna nästan enbart försökt att visa mig BTS-klipp. Det finns SÅ otroligt mycket BTS-klipp på Youtube! Men problemet är att BTS också är en vanligt förkortning för Behind The Scenes, vilket ofta är något jag söker på för filmer eller TV-serier. Men Youtube tror nu att jag är besatt av BTS och därför har jag försökt att klicka bort alla BTS-video som inte faktiskt är musikvideo. Alla är inte intresserade av att se hur pojkarna beter sig utanför scenen, men det är vad som har erbjudits den här veckan. Till slut raderade jag min Youtube-sökhistorik och då återgick mina rekommendationer mer till det normala.

Så efter att ha fått lite för mycket från Korea har jag nu börjat tröttna och istället börjat intressera mig för Kina, eller mer exakt den kinesiska zodiaken. Jag tycker att sådant är roligt, även om det är generella beskrivningar. Ibland stämmer de och ibland stämmer de inte. När jag jämförde personligheterna i min familj med deras zodiak-beskrivningar tyckte jag att de stämde ganska bra i fyra av fem fall, vilket inte är dåligt! Här är en video som fick mig att blir intresserad:

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.