Kan alla sjunga?

Ända sedan jag var liten har jag fått höra att jag är dålig på att sjunga. Och det är nog sant. Men det beror nog på att jag aldrig har haft självförtroende att sjunga högt (så att andra hör) och att bli bättre på det. Men jag tror att alla människor kan sjunga, om vi bara får lära oss hur man gör!

Jag har lyssnat på musik ganska mycket de senaste månaderna och intresserat mig för olika sångstilar och tekniska aspekter av sjungande. Till exempel har jag lärt mig vilka skalor som finns och vilken typ av sångare kända sångare är (bas, baryton, tenor, alto, mezzo och sopran). Jag testade att spela in när jag sjunger och jag har försökt att (genom Youtubevideoklipp) bestämma vilken typ jag är. Det stämmer nog inte men det är ändå roligt att prova!

Jag har såklart redan sjungit en hel del med mina barn, mestadels barnsånger som imse vimse och diverse vaggvisor, men inte ens jag tycker att det låter bra. jag måste erkänna att jag sannolikt aldrig kommer bli en professionell artist, men med lite övning kommer jag nog att kunna sjunga hemma utan att skämmas! Visst förtjänar mina barn (och andra inom höravstånd) att få höra bra musik?

Efter att ha lagt ner lite tid på att analysera min sångröst har jag insett att jag har sjungit fel typ av musik för min röst. Mest stabil är min röst i de lägre tonerna och ju högre upp jag kommer, desta svagare och tondövt låter det. Så om jag håller mig i ett viss område kan jag nog sjunga någorlunda bra. Och det är ju en bra start!

Den här veckan lyssnar jag på

Klipp från SHINee World.

Excuse Me Miss – rösterna, rörelserna… Legendariskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.