Då och då hittar min man mig i köket bredvid en kastrull som kokar för fullt och då frågar han oftast “Vad lagar du?” Nu för tiden svara jag honom allt oftare “Jag kokar plast!”

Varför i hela friden kokar jag då plast så ofta? Jo, jag har en helt underbar uppfinning som kallas för bröstpump! Jag använder min på morgonen när det finns mycket mjölk och pumpar ut en burk som jag ställer i kylen eller frysen. Detta avlastar enormt på natten om jag är alldeles för trött för att vakna och amma- då kan hans pappa värma den här mjölken och ge den istället. Same same, but different!

Att tänka på när man värmer bröstmjölk är att man inte får ställa den i mikrovågsugnen eftersom mikrovågorna då kan förstöra mjölken. Istället värmer man i vattenbad och när det väl har värmts till rätt temperatur gäller det att använda upp allt- det går inte att återförvara den igen…

När man väl har använt pumpen gäller det att diska och sterilisera alla delarna och det är detta som gör att jag ofta står vid spisen och kokar plast istället för att exempelvis laga något gott. Men jag tycker ändå att den är praktisk och det krävs inte att man är ingenjör för att kunna sätta ihop den.

Märket på min är Philips Avent och till pumpen kan man köpa extra förvaringsburkar. Man kan välja mellan att koppla pumpen direkt till de traditionella mjölkflaskorna eller att pumpa in i burkarna som på bilden. De rymmer nästan 200ml och kan kopplas till ett sugmunstycke så bebisen kan dricka direkt ur burken- man behöver alltså inte föra över mjölken till nappflaska. Jag är helnöjd med min Philips Avent pump med alla tillbehör!