Hoppa till innehåll

Hurtigruten och propellerplan

Jag har haft en ganska intressant dag på Hurtiruten. På morgonen serverades en varierad frukost och access skedde med hjälp av rumskortet som enkelt scannades av vid ingången till matsalen. Vädret var helt ok, men någon gång under frukosten började skeppet gunga ganska ordentligt och det gungade av och till under dagen. Det var inte så mycket att jag blev sjösjuk, men det kändes verkligen av. Vid ett tillfälle riktigt lutade skeppet lite åt sidan…

Vid lunchtid serverades en mycket god lunchbuffé med massor med fisk tillagade på olika sätt. Det fanns lax, torsk och flera kötträtter. Jag måste använda en mening här och prisa personalens service. De var professionella och lyhörda. Vid ett tillfälle ställde jag en fråga om efterrättens innehåll till den person som servade vårt bord med drycker. Kort därefter kom en av kockarna ut och visade mig personligen vilka efterrätter som var lämpliga för mig att äta. Det kändes väldigt service-minded och jag kände mig väldigt väl omhändertagen, vilket sammantaget gjorde att jag blev mycket nöjd med lunchen!

Efter mötestimmarna hade tagit slut gick vi upp på högsta våningen och tittade på utsikten. Vi skulle åka i runt 16h totalt och en av de vackra platser som vi såg var Trollefjord. Det var en helt fantastisk upplevelse att åka in i den fjorden! Precis när vi åkte in var det dimma och vi såg inte så långt framför oss. Jag fick en känsla av att ett vikingaskepp när som helst skulle kunna dyka upp framför oss i dimman i ren Hollywood-stil 🙂

Väl framme på Svolvaer på Lofoten gick vi direkt till Thon hotell som låg precis vid vattnet där vi hade ankommit. Jag hade tur och fick ett rum på 7:e våningen med utsikt över vattnet och skeppet vi hade kommit med.

Idag flög vi därifrån i ett propellerplan och just nu befinner jag mig i Bodö i väntan på att planet till Osla ska lyfta. Även denna gång blir det drygt en timmes transittid innan vi flyger vidare hem till Stockholm.

WP_20140423_017

Just nu är jag så otroligt trött på att vara i konstant rörelse. Det känns som att jag inte har varit stilla sedan vi lämnade Uppsala i måndags, så det ska bli så otroligt skönt att komma hem och ta det lite lugnt. Med det sagt så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med den här resan och allt som jag har upplevt. En av de bästa resorna jag har varit på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.